Renault Blockchain Projesini Test Etti: Bir Adım Öteye

1
1171
Renault-Blockchain
Renault-Blockchain

Renault Blockchain projesi XCEED’i test etti. XCEED, Groupe Renault’nun otomotiv endüstrisindeki büyük oyuncularla işbirliğinden kaynaklanan dijital bir proje olarak karşımıza çıkıyor. Bu anlamda, Renault’nun Douai fabrikasında birkaç ekipman üreticisi ile tam ölçekli bir deneme gerçekleştirildi.

XCEED Projesi İçin IBM işbirliği

Renault-Blockchain-IBM
Renault-Blockchain-IBM

Boulogne-Billancourt, 10 Eylül 2020 – Groupe Renault, tasarımdan üretime tüm araç bileşenlerinin uyumluluğunu onaylamak için XCEED (Uçtan Uca Dağıtılmış Genişletilmiş Uyumluluk) blok zinciri projesini geliştirdi. “Hyperledger Fabric” blok zinciri teknolojisine dayanan ve IBM ile işbirliği içinde devreye alınan XCEED projesi, araç bileşenlerinin ve alt bileşenlerinin yasal uyumluluğunu izlemek ve onaylamak için tasarlanmıştır.

Renault Blockchain Projesi Otomotiv Sektörüne Büyük Fayda Sağlayacak

Renault Blockchain teknolojisi
Renault Blockchain teknolojisi

Renault Blockchain teknolojisi ile bilgilerin birkaç aktör tarafından paylaşılmasını ve izlenmesini mümkün kılar. Ayrıca otomotiv endüstrisinde rekabet gücü ve operasyonel mükemmelliği destekler. Gerçek zamanlı olarak sunulan verilerle bilgi paylaşım sürecini hızlandırır ve merkezileştirilmiş yerine dağıtılmış bir ağda daha fazla verimlilik sağlar.

XCEED ile blok zinciri, parça üreticileri ve araç üreticileri arasında uyumluluk bilgilerini paylaşmak için güvenilir bir ağ oluşturmak için kullanılır. Blockchain teknolojisinin merkezi olmayan doğası, her bir tarafın bütünlüğünden ödün vermeden veri kontrolü ve gizliliğini korurken aynı zamanda güvenliği ve gizliliği artırdığı anlamına gelir.

Blockchain tarafından sunulan güvenlik ve gizlilik özellikleri, otomotiv endüstrisinin bu öncü girişim için bir araya gelmesini sağladı.

2019’da piyasaya sürülen XCEED, otomotiv endüstrisi ortakları (Continental, Faurecia, Plastic Omnium ve Saint-Gobain) arasındaki işbirliğine dayalı çalışmadır. Kolektif zekanın meyvesi ve veri paylaşımına eşi benzeri görülmemiş bir çok şirketli yaklaşımı belirleyen uyarlanabilir bir çevik metodolojinin sonucudur.

Renault’nun Douai fabrikasında yapılan testler, arşivlenen bir milyondan fazla belge ve saniyede 500 işlem hızıyla, blok zinciri teknolojisinin otomotiv endüstrisi için sunduğu değeri ve performansı pekiştirmek için kullanıldı.

Renault Blockchain Projesi Dönüşümün Vektör Noktası Olacak

Konuyla ilgili, Groupe Renault Blockchain Başkan Yardımcısı Odile Panciatici ‘’Başlattığımız XCEED projesi, Groupe Renault’nun yenilik yapma kapasitesinin güçlü bir örneğidir. Blockchain’in otomotiv endüstrisini dönüştürmek için bir vektör olduğuna inanıyoruz. “Blockchain teknolojisi, ortakların çeşitli süreçleri, bilgisayar sistemleri ve veritabanları arasında bir bağlantı sağlayan, birkaç farklı şirketi içeren geniş bir ekosistemde gerçekten kendine geliyor. Tedarikçiler, müşteriler ve bağımsız distribütörler gibi şirket dışından sayısız aktörle alışveriş yaptığımız otomotiv endüstrisinde bu tür teknolojinin birden fazla kullanımı vardır.’’ diyor

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here