Range Rover Velar P400e 2022 İncelemesi 

0
2964
Range Rover Velar

Range Rover Velar yeni nesil hibrit teknolojisiyle performansı ve verimliliği bir arada sunuyor. Sportif sürüş dinamikleri sunan, yüksek performanslı, düşük yakıt tüketim değerlerine sahip ve konforlu bir SUV arıyorsanız Range Rover Velar P400e bu isteklerinizi fazlasıyla karşılayacaktır. Hibrit teknolojili Velar’ın özelliklerini birlikte inceleyelim.

Range Rover Velar P400e Performans ve Verimlilik

Range Rover Velar

2.0 litrelik benzinli motor ve 17,1 kWh batarya toplamda 405 HP güç ve 680 NM tork üretiyor. 8 ileri otomatik şanzımana ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan Range Rover Velar P400e 0-100 km hıza sadece 5 saniyede ulaşıyor. Oldukça hızlı ve sportif sürüş dinamiklerine sahip olan Yeni Velar SUV sınıfındaki rakiplerine kıyasla çok daha heyecan verici görünüyor. Range Rover Velar tamamen elektrikli kullanımda 50 km’ye kadar menzil sunuyor. Aracın bataryası 32kW DC hızlı şarj özelliği ile 30 dakikada yüzde 80 dolum kapasitesine ulaşıyor. Bu süre 7kW AC ev tipi şarj ünitesinde 2 saati buluyor. Sessiz ve sarsıntısız çalışan motor ve geliştirilmiş kabin yalıtımı aracın iç yaşam alanının oldukça sessiz olmasını sağlıyor.

Teknoloji ve Konfor 

Range Rover Velar

Yeni Range Rover Velar sürüş destek sistemleri ve güvenlik asistanlarıyla çok daha konforlu hale geldi. Akıllı dört çeker sistemi yol ve zemin koşullarına göre otomatik uyarlanıyor. Bozuk yollarda ve zorlu zeminlerde araç performansından ödün vermeden yüksek performans sunmaya devam ediyor.  Yokuş kalkış ve iniş desteği aracın dik ve eğimli yokuşlarda rahatça inip çıkabilmesini sağlıyor. Yokuş iniş asistanı dik yamaçlardan inerken otomatik fren uyguluyor. 

Range Rover Velar

Akıllı LED farlar karşı şeritten gelen araçları algılayıp aydınlatma şiddetini otomatik olarak ayarlıyor. Önünüzde araç olduğunda ışıklandırma şiddetini farklı yöne kaydırıp diğer sürücüleri rahatsız etmeden maksimum görüş mesafesi sunuyor. Acil durum fren sistemi önünüze aniden çıkan yaya ve araçları tespit edip güvenli takip mesafesinin ihlal edildiği durumlarda otomatik frenleme yapıyor. Şerit takip asistanı yoldaki şeritleri takip ederek şeridinizi ihlal etmeniz durumunda sizi uyarıp kendi şeridinizde kalmanızı sağlıyor. 

Range Rover Velar

Adaptif hız sabitleme sistemi önünüzdeki araçlar ile aranızdaki güvenli mesafeyi sürekli koruyor. Öndeki aracın yavaşlaması durumunda sistem hızını otomatik olarak düşürüp daha sonra tekrar ayarladığınız hıza çıkarıyor. Sürücü yorgunluk sistemi sensörler yardımıyla hareketlerinizi analiz edip yorgunluk ve dikkat dağınıklığı belirtisi tespit ettiğinde dinlenmeniz için sizi uyarıyor. 360 derece kamera sistemi ve park asistanı aracı kolayca park edebilmenizi sağlıyor. Range Rover Velar asistan sistemleri sayesinde dar alanlarda güvenle manevra yapabilmenizi sağlıyor. Farklı sürüş modlarına göre aracın sürüş dinamikleri tamamen değişiyor. Vites geçiş hızı, direksiyon hassasiyeti, gaz tepkisi ve süspansiyon sertliği seçmiş olduğunuz sürüş moduna en uygun hale geliyor. 

İç Yaşam Alanı 

Yeni Velar’ın şık ve modern iç yaşam alanı oldukça konforlu ve keyifli bir yolculuk deneyimi sunuyor.  Ön kokpitteki dijital ekranlar oldukça etkileyici görünüyor. 12,3 inçlik sürücü ekranı tam ekran navigasyon deneyimi sunuyor. 10 inçlik multimedya ekranı ve altına konumlandırılan 10 inçlik alt ekran kokpitin oldukça teknolojik görünmesini sağlıyor. Yüksek çözünürlüklü dijital ekranlar akıcı ve hızlı arayüzüyle keyifli bir kullanım deneyimi sunuyor. Aracın tüm bilgileri anlık olarak dijital gösterge ekranı üzerinden sürücüye iletiliyor. Ayrıca aracın sürüş destek sistemleri ve güvenlik asistanları sürücü ekranından kontrol edilebiliyor. 

Elektrikli ayarlanabilir hafızalı koltuklar üst seviyede konfor sunuyor. Isıtma ve soğutma özelliğine sahip koltuklar farklı hava sıcaklıklarında vücut ısınızı korumanızı ve yolculuğun keyfini çıkarmanızı sağlıyor. 

1300 watt gücündeki 22 hoparlörlü Meridian ses sistemi benzersiz bir müzik deneyimi yaşatıyor. 3D ses teknolojisine sahip olan ses sistemi net ve yüksek sesli müzik dinlemeyi sevenler için oldukça heyecan verici görünüyor.

 Range Rover Velar P400e Fiyatı 

Range Rover Velar P400e Avrupa ülkelerinde $70.000 Dolar’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

İkinci El Araba İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here