Rainbow Şeyh’in Dubai’deki Araç Koleksiyonu… Rainbow Şeyh’in tam adı Şeyh Hamad Bin Hamdan Al Nahyan’dır. Fakat otomobil dünyasında “Gökkuşağı Şeyh” olarak bilinmektedir. Orta Doğu ülkelerinde çok büyük miktarda fosil yakıtlar keşfedildiğinden beri, birçok insan zenginler listesine eklenmiştir. Özellikle Dubai ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkeler, petrol sayesinde gelirlerini arttırmaktadırlar. Bugünkü konumuz olan araç koleksiyonunun sahibi olan Şeyh, servetinin büyük bölümünü otomobillere harcamaktadır. Şimdi Rainbow Şeyh’in paha biçilmez araba koleksiyonuna derinlemesine bir göz atalım…

Rainbow ŞeyhRainbow Şeyhin Dubaideki Araç Koleksiyonu

Rengarenk otomobillere olan ilgisinden dolayı “gökkuşağı” olarak bilinmektedir. Bu takma isim, Şeyh’in aynı zamanda bir yaşam tarzıdır. Zamanında Şeyh evlenmek üzereyken, düğün etkinliği için bir gökkuşağı klasik Mercedes-Benz siparişi vermiş. Ayrıca Alman otomobil üreticisi Mercedes, sadece Şeyh’in araçlarını üretmek için üretimini durdurmuştur. Böylece bu olay da bu adamın ne kadar nüfuza sahip olduğunu göstermektedir.

Piramit’in İçindeki Sergi Salonu Rainbow Şeyhin Dubaideki Araç Koleksiyonu

Şeyh’in sahip olduğu kadar arabanız olduğunda, normal bir garaj yeterli olmayacaktır. Bu yüzden otomobil tutkunu olan Şeyh, araçlarını gerçek bir piramidin içinde saklamaktadır. Bu piramit, Dubai’nin en büyük otomobil koleksiyonunu barındırmaktadır. Şeyh Hamad Bin Hamdan Al Nahyan’ın garajındaki bütün araçları listelemek inanılmaz derecede zaman alıcıdır. Bu yüzden sizlere kayda değer araçlarını söylemek yeterli olacaktır. Antika bir Dodge Power Wago, Mercedes-Benz 300SL, AMG Hammer, Citroën DS, NYPD polis arabası gibi araçlar, listenin başında gelmektedir. Rainbow Sheikh, milyon dolarlık süper otomobillerden ziyade “Günlük sürüşe uygun araçlara” sahiptir.

Alışılmışın Dışındaki OtomobillerRainbow Şeyhin Dubaideki Araç Koleksiyonu

“Rainbow Şeyh’in Dubai’deki Araç Koleksiyonu” içeriğimizin sonuncu bölümü de yukarıdaki gördüğünüz araçtır. Elbette dünyanın en zengin insanlarından olunca, normal arabaların dışındaki araçlar da satın alınmaktadır. Ayrıca otomobil tutkunu bir zenginseniz, otomobil üreticisinin sağlayabileceğinden daha fazlasını isteyebilirsiniz. Şeyh’in koleksiyonundaki normal arabalar arasında akıllara durgunluk veren araçlarda bulunmaktadır. Bu araçlar kompakt otomobillerden tutun devasa kamyonlara kadardır. Popüler örneklerden biri de Şeyh’in Dodge Power Wagon’udur. Sadece üstünkörü bir bakışta Şeyh’in büyük araçları ne kadar sevdiğini anlamaktayız. İster özel yapım olsun, isterse de seri üretim araç olsun, büyük araçların hepsini, koleksiyonuna katmaktadır.

İkinci El Otomobil İlanları

İkinci El Antika/ Klasik Araçlar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here