Porsche Üretimi, Far Tedariki Yüzünden Aksadı!

0
657
Porsche üretimi durdu, tedarik zinciri sorunları

Porsche üretimi far tedarikinde yaşanan sorunlardan dolayı aksamaya uğradı. Tedarik zincirinde yaşanan sorunlar devam ediyor. Bu sorunlar ise her geçen gün sıfır araç tedarikinde yaşanan büyük sorunun büyümesine neden oluyor. Bir çok şirket tedarik zinciri sorunları yüzünden üretimlerine ara verdi veya üretimlerini durdurdu. Ünlü lüks araç üreticisi Porsche’de bu sorunlardan nasibini aldı. Şirketin Macan ve Panamera modellerinin farlarında yaşanan bileşen eksikliği nedeniyle üretime ara verildi. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Porsche Üretimi Zorlu Süreçte

Tedarik zincirinde yaşanan sorunlar Porsche’yi zorluyor. Şirket, Macan ve Panamera modellerinin matris farlarında yaşanan bileşen eksikliği nedeniyle Köln fabrikasında üretime ara verdi. Bu durumu ise şirketin üretim patronu Albrecht Reimold, Automobilwoche’de açıkladı. Ayrıca Reimold, bazı araçların bundan dolayı yarım kaldığı ve birkaç yüz aracın üretim bandında bekletildiğini açıklandı.

Bu durum Porsche’nin 2022 yılı üretim sayılarına da yansıdı. Şirket, 2022 yılının ilk yarısında müşterilere 145.860 araç teslim etti. Bu sayı ise geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 5’lik düşüşü göstermekte. Tedarik zincirinde yaşanan sorunlar, Ukrayna Savaşının sonuçları ve diğer etkenler bu konunun üzerinde etkili olmuşa benziyor. Ayrıca bu durum sadece Porsche’de görülmüyor. Uzmanlar, Alman otomobil şirketlerinin bu yıl planlanandan 700.000 adet daha az otomobil üreteceklerini öngörmekte.

Porsche üretimi aksadı, porsche macan, tedarik zincirinde yaşanan sorunlar

Durum Ne Zaman Düzelecek Belli Değil

Şirketin üretim patronu Albrect Reimold başka açıklamalarda da bulundu. Diğer açıklamalarında Reimold, Şu anda süreç gerçekten çok gergin çünkü sürekli tetikte olmamız gerekiyor. Durumun ne zaman temelden iyileşeceğini tahmin etmek oldukça zor. İleriyi düşünürsek, tedarik zincirlerindeki karmaşıklığı azaltmak için bileşenleri daha fazla standartlaştırmamız gerekiyor.” dedi.

Diğer yandan ise Reimold, tedarik zincirinde yaşanan problemlerin ve çip krizinin büyük sorunlara neden olmasına rağmen hala yönetilebilir olduğunu iletti. Ayrıca şirketin üretim patronu, diğer üreticilerin bu konularda büyük problemler yaşamasının nedenini, diğer şirketlerdeki anlayış eksikliğine bağladı.

Satılık Tüm Porsche İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here