Porsche Taycan Yeni Rekorun Sahibi Oldu

0
991
Nürburgring yarış pistinde taycan turbo s

Porsche Taycan Turbo S modeli, Almanya Nürburgring pistinde yeni bir rekora imza attı. Model, Nürburgring pistini 7 dakika 33 saniyede tamamladı. Bu süre ile Porsche yeni bir rekorun sahibi oldu. Buna göre Taycan Turbo S, Nürburgring’i en hızlı tamamlayan ilk seri üretim elektrikli otomobil oldu. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Porsche Taycan Neredeyse Standart Üretimle Rekorun Sahibi Oldu

Porsche, Taycan Turbo S modeli ile Nürburgring’de yeni bir rekorun sahibi oldu. Şirketin geliştirme pilotu Lars Kern, Taycan Turbo S ile turu 7 dakika 33 saniyede tamamladı. Bununla birlikte Nürburgring Nordschleife pistinde seri üretim elektrikli otomobille en hızlı tura imza attı. Almanya’da bulunan 20,8 kilometrelik pistte kırılan yeni rekor, noter tarafından da onaylandı.

Diğer yandan ise model, tamamen standart üretime uygun ve seri üretim ile aynı ağırlığa sahip. Standart üretim harici olarak modelde sadece güvenlik kafesi, özel yarış koltukları, yeni performans kiti ve Porsche Dinamik Şasi Kontrolü (PDCC) yer almakta. Modelin standart üretim olduğu ise TÜV Rheinland yetkilisi tarafından onaylandı.

Porsche ekibi Nürburgring'de

761 Beygir ile Tam Bir Canavar

Porsche Taycan Turbo S modelinin performans kitinde ise 21 inç RS-Spyder tasarım jantları mevcut. Diğer yandan ise kitte, bileşimi yarış lastiklerine benzeyen Pirelli P Zero Corsa spor lastikleri bulunmakta. Ayrıca modelin performans kitinin diğer bir önemli özelliği ise  Porsche 4D Şasi Kontrolü’nün spor lastiklerle uyum içinde çalışmasını sağlayan yazılım güncellemesi olarak göze çarpıyor. Bu yazılım ile birlikte sistem, Taycan’ın tüm şasi sistemlerini gerçek zamanlı analiz ve senkronize etmekte. Turbo S modelinin bu başarısında 460 kW’a (625 PS) varan gücü oldukça önemli bir konumda. Ayrıca model, kalkış kontrolü aktif ve otomobil durağan haldeyken maksimum 560 kW (761 PS) güce kadar ulaşabiliyor.

Taycan Model Grubu Başkan Yardımcısı Kevin Giek ise rekorun tekrardan Porsche’ye gelmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Ayrıca Giek, “Bu tur zamanı, sadece yeni performans kitimizin ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu göstermekle kalmadı. Aynı zamanda Taycan’ın spor otomobil genlerini de bir kez daha gözler önüne serdi.” dedi.

Tüm Satılık Porsche İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here