Porsche 924 Hakkında Bilinmesi Gerekenler… Alman otomobil üreticisi Porsche hemen hemen bütün modelleri ile hayallerimizi süslemektedir.

Porsche 924’ün ve Volkswagen’in ortak hikayesi Porsche 924 Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Hikaye, 924’ün başlangıçta asla bir Porsche amblemi ile tasarlanmadığı yönündedir. Aslında 924 projesine, VW’ye amiral gemisi bir spor otomobil üretmek için başlanılmıştır. Başlangıçta Porsche tarafından geliştirilecektir. Fakat motor kısmı Audi ve VW tarafından  güçlendirilecekti. Maalesef ki 1973’te petrol krizi yaşanmıştır. Böylece bir spor otomobil satın almak, potansiyel müşterilere pek çekici gelmemiştir. Bu olaydan sonra Volkswagen, bu projeyi kenara itip, Scirocco projesine başlamıştır. Daha sonra Porsche, projeyi kendisi üstlenmeye karar vermiştir ve 1976 yılında 924 ortaya çıkmıştır.

Porsche 924’ün adı nereden gelmektedir?

924 adı, otomobilin motorunun sahip olduğu silindir sayısını belirtmek için kullanılmıştır. Bu motor 123 beygir güç üreten, 2.0 litrelik bir varyasyona sahiptir. Porsche 924’ün adı ve motoru çok güçlü olmasa da sürüş keyfi ve günlük kullanılabilirlik oranları oldukça yüksektir. Alman otomobil üreticisi Porsche, 924’ü üretirken güçten ziyade üstün yol tutuşunu ve keyifli sürüş hissiyatını araca entegre etmeyi amaçlamıştır. Ayrıca Porsche, Audi ve VW arasındaki ortak geliştirme ürünü olduğu düşündüğümüzde her zaman iyi yapım kalitesine sahip, güvenilir bir otomobil olmuştur. Sonuç olarak Alman otomobil üreticisi Porsche’nin 1976 yılında ortaya çıkardığı 924 modeli, zamanının hot hatch’lerindendir.

1979’da Porsche, 924’ün daha yeni ve daha güçlü bir versiyonu olan Turbo’yu tanıtmıştır. Adından da anlaşılacağı gibi 924, 2.0 litrelik motora takılan bir turboşarj ile gelmiştir ve araç 168 beygir olmuştur. Ayrıca bir yıl sonra hem görsel olarak hem de motoru açısından Porsche 924 Carrera GT satışa sunulmuştur. Son olarak 924 başlangıç olarak güzel bir otomobildir. Fakat gelişen nesilleri sayesinde ortaya mükemmel bir otomobil modeli çıkmıştır. Carrera GT versiyonu daha geniş bir gövdeye sahiptir. 123 beygir gücündeki Porcshe 924, 0’dan 100 kilometre hıza sadece 9.5 saniyede ulaşmaktadır. 207 beygir gücündeki Porsche Carrea GT, 0’dan 100 kilometre hıza sadece 6 saniyede ulaşmaktadır. Bu sayede “Porsche 924 Hakkında Bilinmesi Gerekenler” içeriğimizde 924’ün motorunun ve kasasının mükemmel uyumlu olduğu karşımıza çıkmaktadır.

İkinci El Porsche İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here