Picasso PS 01: Daha Güçlü Daha Hafif

0
718
Picasso PS 01

Picasso PS 01: Daha Güçlü Daha Hafif

Picasso PS 012021’e gireli henüz yalnızca birkaç gün olmasına rağmen yeni araçlar tanıtılmaya başladı. İsviçre’den çıkan Picasso Automotive’in üzerinde çalıştığı yeni proje ise Picasso PS-01. Daha güçlü ve daha hafif olarak lanse edilen bu araç görsellerine bakınca bir o kadar da agresif görünüyor.

Yalnızca 900 Kilo Ağırlığında İncelikli Tasarım

İsviçre’nin Lugano kentinde geliştirilen bu süper otomobil, karbon fiber arka alt şaşi içeren hafif bir platforma dayanıyor. Gövdesinin de tamamen karbon fiberden yapılmış olması aracın ağırlığını daha da azaltıyor. Bütün bunların sonucunda ise aracın ağırlığı yalnızca 900 kiloya kadar düşüyor.

Tanıtım görüntüleri, belirgin arka kemerleri ve büyük bir karbon fiberden yapılma arka kanadı olan dinamik bir gövdeyi sergiliyor. Aracın tasarımında hava sürtünme oranı azaltılmak için incelikli olarak çalışılmış. Ayrıca arka alt kısımda, orta kısma monte edilmiş, motoru soğutmaya yardımcı olacak bir çift egzoz borusu ve lambalarında vahşi görünen LED farları göze çarpıyor. Ayrıca yine arka alt kısımda cesur bir difüzör ve tavan kepçesi de görülebiliyor. PS-01’in ön kısmında ise geniş bir ön ızgara ve LED farlar göze çarpıyor.

600 Beygir Gücünde Olabilir

Picasso Automotive şirketi PS-01 için motor detaylarını henüz paylaşmadı. Ancak söylentilere göre, mevcut bir İtalyan otomobilinden çift turbo şarjlı bir V6 formunu alacakları söyleniyor. Bu söylenti doğruysa aracın yaklaşık 600 beygir gücünde olması olası. Bu motora bağlı olarak Sadev şanzıman olacak. Aynı zamanda aracın süspansiyon sisteminin Ohlins’ten ve fren sisteminin ise Carbo Brake’den olacağı söyleniyor.

Aracın görüntülerinde iç mekana dair herhangi bir görsel yayınlanmadı. Ancak fotoğraflar incelendiğinde aracın ince koltuklara sahip olduğu fark ediliyor. Aracın fiyatına ya da ne zaman hazır hale getirileceği ise merak konusu. Firma yetkilileri bu konuda hiçbir şey söylememeyi tercih ediyorlar.

Picasso PS-01 henüz resmi olarak tanıtılmamış ve ne zaman piyasaya çıkacağı belirsiz olsa da bu konuda da birtakım söylentiler mevcut. Motor 1 dergisi konuya ilişkin olarak Picasso Automotive’in şimdiden birkaç sipariş aldığını İddia ediyor.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here