Peugeot Le Mans 2022’de V6 Hibrit Motor Kullanacak

0
929

Peugeot Le Mans 24 Saat yarışlarına 2022 yılında geri dönecek. Fransız üretici Peugeot bu yılın başlarında aracı tanıtmıştı. Şimdi ise güç ünitesi ve diğer detayları açıklandı. Araç 670 HP güce sahip 2.6 litrelik V6 motor elektrik motorlarından destek alacak. Bu motora ön tarafa yerleştirilen bir elektrik motoru eşlik ediyor. Ayrıca motora yedi vitesli bir şanzıman eşlik ediyor.

Araçtaki V6 güç ünitesi Peugeot Sport tarafından, önceki 908 Le Mans yarış arabasında kullanılan V12 ve V8 motorlarından ve kardeş firma Citroën tarafından Dünya Ralli Şampiyonası’nda geliştirilen dört silindirli motorlardan ilham alınarak geliştirildi.

le mans

Projenin güç aktarma organı şefi François Coudrain, ilk başta tek turbonun düşünüldüğünü fakat çift turboya karar verildiğini söyledi. Yeni Le Mans kuralları maksimum sistem çıkışını 670bhp olarak belirlediğinden, ünite bu gücü koşullara bağlı olarak V6 ve elektrik motorundan farklı şekillerde alacak şekilde ayarlanacak. Kurallar, 120km/s altındaki hızlarda elektrik gücü kullanımını yasaklıyor, bu nedenle benzin ünitesi düşük hızlarda tek güç kaynağı olacak.

Otomobilin V6 benzinli motoru tam güçte 402 bhp ile limitlenmiştir. Elektrik motorunun ürettiği güce bağlı olarak toplam güç değişecek. Ayrıca elektrik ünitesi devreye girdiğinde araç dört çeker sistemini kullanacak. Aracın bataryası ise dışarıdan fiş ile veya frenleme ile yolda şarj edilebilecek. Pilotlar, yeni kategoride rekabet etmek için hayati önem taşıyan enerji yönetimini optimize etmek için motor freni ve rejenerasyon seviyesini ayarlayabilecekler.

peugeot le mans

Pil, uzun süredir Peugeot sponsoru Total’in bir yan kuruluşu olan Saft tarafından geliştirildi. Kapasite yerine yüksek performans için geliştirilmiş pil hücreleri kullanılıyor ve bu hücreler karbon fiber bir kutunun içinde muhafaza ediliyor. Piller sayesinde araç Dünya Dayanıklılık Şampiyonası (WEC) yarışlarının en üst kademesi olan LMP1 sınıfından daha ağır. Ayrıca beş metrelik uzunluğu ve iki metrelik genişliği ile bu sınıftan daha büyük.

Ayrıca bu otomobil, sezon bütçesinin yaklaşık 20 milyon avro ile sınırlandırılacağı düşüncesi ile tasarlandı.

İkinci El Peugeot İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here