Oto Yollarda Hız Sınırı Arttırıldı.

Günümüz şartlarında her gün binlerce araba trafik kazasına karışıyor. Trafik kazalarının birçok sebebi olabileceği gibi, en büyük sebeplerinden bir tanesi aşırı hızdır. Uzmanlara göre otomobiller hızlandıkça sürücülerin, yapılan hataları absorbe etme oranı azalmaktadır. Bu sebeple günümüzde birçok yolda hız sınırlaması, radar uygulamaları yapılmaktadır. Bu yazımızda 2022 Otoban ve Otoyollarda hız sınırları ve hız limitlerinden bahsedeceğiz.

Otoban Hız Sınırı Uygulaması

2017 yılında hız limitleri ile ilgili başlatılan uygulama ile, sürücülerin HGS ve OGS geçişleri arasındaki ortalama hızları hesaplanarak, bu geçişlerden daha hızlı geçen sürücülere para cezası uygulanıyor. 2022 hız limitleri ve hız limitleri cezaları 2022 güncellemelerini aşağıda bulabilirsiniz.

Hız Sınırları 2022

  • Edirne-İstanbul (Avrupa otoyolu), İstanbul-Ankara (Anadolu  Otoyolu), Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde- Tarsus kesimi, Tarsus-Şanlıurfa kesimi)  ile  Çeşme-İzmir-Aydın  (Çeşme-İzmir kesimi ile İzmir-Aydın kesimleri) otoyollarının mevcut olan 120 km/s olan hız sınırı 10 km/s artırılarak 130 km/saat’e çıkarıldı.
  • Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümü, Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir /Menemen-Çandarlı, Ankara-Niğde otoyollarında ise 120 km/saat olan hız sınırı 20 km/saat artırılarak 140 km/saate çıkarılacak.

Otomobiller için hız limiti

Yerleşim yeri içinde 50 km
Çift yönlü şehirler arası Kara yollarında 90 km
Bölünmüş şehirler arası yollarda 110 km
Otoyollarda 130 / 140 km

 

Minibüsler için hız limiti

Yerleşim yeri içinde 50 km
Çift yönlü şehirler arası Kara yollarında 80 km
Bölünmüş şehirler arası yollarda 90 km
Otoyollarda 100 km

Otobüsler için hız limiti

Yerleşim yeri içinde 50 km
Çift yönlü şehirler arası Kara yollarında 80 km
Bölünmüş şehirler arası yollarda 90 km
Otoyollarda 100 km
Der Mercedes-Benz 1730 kommt bei längeren Überlandfahrten zum Einsatz.
The Mercedes-Benz 1730 is designed for long-distance travel.

Kamyonet için hız limiti

Yerleşim yeri içinde 50 km
Çift yönlü şehirler arası Kara yollarında 80 km
Bölünmüş şehirler arası yollarda 85km
Otoyollarda 95km

Panelvan için hız limiti

Yerleşim yeri içinde 50 km
Çift yönlü şehirler arası Kara yollarında 85 km
Bölünmüş şehirler arası yollarda 100km
Otoyollarda 110 km

 

Kamyon için hız limiti

Yerleşim yeri içinde 50 km
Çift yönlü şehirler arası Kara yollarında 80 km
Bölünmüş şehirler arası yollarda 85km
Otoyollarda 90km

Çekici için hız limiti

Yerleşim yeri içinde 50 km
Çift yönlü şehirler arası Kara yollarında 90 km
Bölünmüş şehirler arası yollarda 110km
Otoyollarda 120km

Motosiklet (L3) için hız limiti

Yerleşim yeri içinde 50 km
Çift yönlü şehirler arası Kara yollarında 80 km
Bölünmüş şehirler arası yollarda 90km
Otoyollarda 100km

Motosiklet (L4, L5, L7) için hız limiti

Yerleşim yeri içinde 50 km
Çift yönlü şehirler arası Kara yollarında 70 km
Bölünmüş şehirler arası yollarda 80 km
Otoyollarda 80 km

 

Motorlu bisiklet için hız limiti

Yerleşim yeri içinde 30 km
Çift yönlü şehirler arası Kara yollarında 45 km
Bölünmüş şehirler arası yollarda 45km
Otoyollarda Giremez

 

2. El Otomobil İlanlarına Buradan Ulaşabilirsiniz >>>

 

11 YORUMLAR

  1. Almanya benzeri bir uygulama ile sınırsız parkurların olduğu otoyollarımız olsa fena mı olurdu? Henüz özel sektörün elinde olan otoyollar için yapılsa devletin araç garantisi kotasını da doldururduk eminim

  2. Araçlar yenilenen teknoloji ile çök geliştiler. Motor. Süspansiyon.Fren Sistemi. ABS Tekerlek rüm aksamlar adeta üst seviyelere taşındı Ancak Trafik Kuralları da buna göre güncellenmesi gerekirken tam tersine işlemektedir. Bunun sebebi insanların ceplerinden parayı nasıl alırım tekniğidir. Yüzlerce Şehir Merkezi ve Çevre yolları MOBESE’den geçilmiyor. Hiç alakasız yerlerde MOBESE kameraları var. 30 ila 50 Km. At arabası Traktör Murat 124 kullanan kalmadı. Amaç Üzüm yemek olsa iyi hep bağcıyı dövmeye çalışıyorlar. Kara yolları Kuralları da güncellenmeli ve gözden geçirilmeli. Araba kullanmaktan insanları bezdirmek ve Cezalar ile ıslah etmek. İşi bilmeyen insanların Kanun Yapıcı ve uygulayıcı olmasından kaynaklanıyor. Sonuçta değişen hiç bir şey olmuyor. Eğitim şart. Eğitim seviyesi yükseldiğinde kurallar kendiliğinden uygulanır hale gelir. En Ucuz yol insanları cezalandırmaktır. Bunu da bulunduğu mevkii hak etmeyenler en iyi yaparlar.

  3. Herkese iyu geceler mesela ben otomobilinen100/50 hızı aştım bana ugulanan cezaynen 100/50 hususi kamyonet aşarsa ayni parasal ceza ugulanıyor yoksa (abc) kategorisine böliniyormu herkese saygılar

  4. Kamyonet için bölünmüş yollarda 90km hız limiyi nedir be tırmı bu Allah aşkına resmen bu yaptıkları milletin sabrıyla oynayıpda hızını artırması ve vatandaşın cebinden para çıkması Nalet olsun zehir zıkkım olsun hakkımız, bu insanlara revamı bu kolaymı saatlerce yolda araç kullanmak.

  5. Bomboş yolda 123le ceza yedim sadece 2km için hız sınırları biraz fazla abartılı. Sacma sapan yerlerde 50-70 hız sınırı var onlara kimsenin uyması mümkün değil ceza yedigimden beri hız yapamaz oldum tintin gidiyom 100le. Ki benim araba UNO bı de iyi birşey olsa çildiririm bu yavaşlıkla

  6. Şehir içi yerleşim yerinde 50 km sınırı olarak tesbit edilmiş bir kış günü hava yağışlı ben 78 km ile geçmişim arkamdan bir mesaj geldi trafik hız cezası 1823 tl bunu ödedim sulh ceza mahkemesine ihtirazda bulundum hava şartlarından dolayı trafik uyarı lefalarını görmedim diye davayı kaybettim mahkeme kararı 5326 sayılı kesin kararı olarak tebligat geldi mahkeme giderleri dosya kargo vesaire bize yüklediler 3000 tl artı diğer masrafları ödemem gerekiyor demem oki bundan sonra arabayı satıp iyi bir at alacağım bakalım hız sınırı varmı bu cezadan iki ay öncesinde yarım saat arayla iki ceza ödedim bu kadar insanına ceza yazan bir devlet varmı acaba radarı ağaçların arasına saklıyorlar hayırmı av bekliyorsunuz verdiğim para devlete gidiyor helali hoş olsun ama devlete sövenlere devleti soyanlara gitmesin emekliyim inanın evden dışarı çıkmaya korkuyorum artık

  7. CEZA KESİLEN YERİ AYNEN YAZIYORUM (0-5)BURSA OTOYOLU 7. KESİM YALOVA İSTİKAMETİ GEMLİK
    BU YOLDA 16 EYLÜL 2022 TARİHİNDE ARAÇ HIZI 136 İLE 427 TL CEZA KESİLMİŞ
    BURASI OTOBAN OLARAK GEÇMİYOR MU OTOBANLARDA HIZ SINIRI 140 DEĞİL Mİ ?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here