Oto Tamir Maliyetlerinde Artış Eğiliminin Sebepleri Nelerdir?

1
1104
oto-tamir-maliyetleri.jpg
oto-tamir-maliyetleri.jpg

 Oto tamir maliyetlerinde son yıllarda yaşanan artış sizin de canınızı sıkmıştır. Araba fiyatlarında yaşanan artış gölgesinde bıraksa da oto tamir maliyetlerini yukarı çeken sebepleri sizler için derledik.

Modern teknoloji, günümüz otomobillerini şimdiye kadar yollara çıkan en özellikli araçlar haline getirdi. Bununla birlikte, teknoloji iki ucu keskin bir kılıçtır. Bu modern mühendislik mucizelerinin yaratılmasına yardımcı olurken ve modern kolaylıklarını mümkün kılarken, aynı zamanda genel bakım ve onarım maliyetlerini de artırmıştır.

Ülkemizdeki yükselen ortalama sahip olma maliyetini genel enflasyon oranıyla karşılaştırdığınızda, onarım maliyetlerinin son birkaç yılda enflasyon oranını çok aştığını göreceksiniz.

Oto Tamir Maliyetleri Neden Artıyor?

oto-tamir-işcilik
oto-tamir-işcilik

♦Bileşen Karmaşıklığı

Günümüz araçlarının karmaşıklığını göz önünde bulundurduğunuzda, daha yüksek onarım ve bakım faturalarının gerçekten şaşırtıcı olmaması gerekir. Hasarlı bir tamponun değiştirilmesi, bir zamanlar tek bir parçayı içeren basit bir cıvatalama prosedürü idi. Günümüzün tamponları, hareket sensörleri ve video kameralardan hava yastığı kontrollerine ve radar alıcı vericilerine kadar çok çeşitli sistemler içerebilir. Bir arabanın bileşenleri ne kadar karmaşık hale gelirse, ilgili üretim maliyetleri ve tüketici fiyatları o kadar artar.

♦Daha Yüksek İşçilik Maliyetleri

Modern otomobilin karmaşıklığı, araçları bakımı daha kritik hale getirir ve sorunlar ortaya çıktığında teşhis ve onarımı daha zor hale getirir. Bu, daha gelişmiş becerileriyle orantılı olarak daha yüksek iş gücü oranları bekleyen otomotiv teknisyenleri için daha ileri eğitim gerektirir. Bir zamanlar, deneyimli bir tamircinin rehberliğinde iş başında araba tamir etmeyi öğrenmek gerçekleşti. Bugün, ABD Çalışma Bakanlığı Çalışma İstatistikleri Bürosu’na göre, tam sertifikalı ve akredite bir otomotiv teknisyeni olmak artık ortalama beş yıl sürüyor. Bu dönemden sonra bile, günümüz teknisyenleri eğitimlerini en son gelişmelerle sürekli güncel tutmalıdır.

♦Daha İyi Malzemeler

Günümüzde araçlar geçmişte olduğundan daha kaliteli malzemelerden üretilmektedir. Modern arabaların gövdeleri daha dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır. Sadece kilometre performanslarını uzatmaya yardımcı olmak için daha hafif olmakla kalmazlar, aynı zamanda küçük darbelere zarar vermeden dayanabilen kompozit malzemelerden yapılmıştır. Ancak bu modern malzemeler daha pahalı. Bu yüzden, hasar gördüklerinde, tamir edilemeyecekleri için bu malzemeler değiştirilmelidir.

Artıştan Etkilenen Sadece Oto Tamir Maliyetleri Değil?

oto-tamir-artan-maliyet
oto-tamir-artan-maliyet

Bu eğilimler, bir kaza durumunda otomobilleri ve kamyonları tamir etme maliyetini etkilerken, normal araç bakımını da etkiler.

Arabanızın rutin bakımını güncel tutmak ve uyarı sinyallerine dikkat etmek, normal oto tamir faturalarınızı düşürmek için uzun bir yol kat edebilir. Küçük bir problemle ilgilenmemek büyük bir soruna yol açabilir.

İki Yılda Bir Genel Kontrol Şart!

genel-bakım-oto.jpg
genel-bakım-oto.jpg

Aracınızı yılda en az bir kez genel kontrole götürün. Soğuk iklimlerde, aracınızı kışa hazırlamak yalnızca güvende olmanıza yardımcı olmakla kalmaz. Aynı zamanda otomobilinizin sistemlerinde soğuk hava çok zor olduğundan onarım maliyetlerinden tasarruf etmenizi sağlar. Otomotiv onarım maliyetlerini azaltmanın en kolay yolu, başlangıçta bunlara ihtiyaç duymamaktır.

İkinci el Audi Otomobil ilanları

1 YORUM

  1. e tabi direkt dolar endeksli doğrudan girdiler söz konusu piyasada çokça. dolar endeksli olmayanda ise enflasyon etkeni söz konusu. nasıl artmasın. her sektörde dolara ve enflasyona sınırlı tepki mevcut. ani artışlar olmuyor ama ufak bir patlak allah korusun sistemi başımıza yıkar.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here