Opel’in Dönüm Noktası: 2024!

0
1493
2024 Yılı Opel'in Dönüm Noktası

İçinde bulunduğumuz 2022 yılında kuruluşunun 160. yılını kutlayan Opel, 2024 yılı için önemli hedeflere sahip. Alman otomotiv devlerinden biri olan Opel, 2024 yılını dönüm noktası olarak belirledi.

2024 Opel’in Dönüm Noktası Olacak

Adam Opel tarafından Ağustos 1862 yılında kurulan Opel markası,  günümüzde oldukça seviliyor.  1862’de kurdu. Şirketi daha sonra beş oğlu ile eşi Sophie yönetti ve geliştirdi. Efsanevi 4/12 PS “Laubfrosch”, Kadett ve Kapitän, Astra, Mokka ve elbette bu yıl 40. doğum gününü kutlayan Corsa gibi çok sayıda otomobil bu felsefe ile üretildi. 1920’lerde montaj hattı teknolojisini tanıtarak öncülük yapan Opel, şimdi de 2028’den itibaren Avrupa’da tamamen elektrikli araçlara geçerek sürdürülebilir bir ulaşım markası olma yolunda ilerliyor.

opel elektrikli

Almanya merkezli otomobil üreticisi olan Opel’in 2024 yılına kadar önemli bir amacı var: Tüm modellerini elektrikli versiyonla sunmak. Bu kapsamda sıfır emisyonlu ürün gamına Vivaro-e Hydrogen modelini ekledi. Üstelik bu model, yakıt hücreli bir minibüs.

Stellantis ve Opel, HydroGen1 fizibilite çalışmasından müşteri kullanımına sunulan HydroGen4 test filosuna kadar yirmi yılı aşkın süre boyunca hidrojen yakıt hücresi tahriki geliştirme konusunda çok fazla deneyime sahip.

Elektrikli Yola Devam Ediyor

2024 Yılı Opel'in Dönüm Noktası

Opel’in CEO’su Uwe Hochschurtz 160. yyıl değerlendirmesinde şunları söyledi. “Opel, 160 yıldır insanları harekete geçiriyor. Bugün, şirket kurucusu Adam Opel ile aynı ruhla hareket ediyoruz. Dikiş makineleri, bisikletler veya otomobiller olsun daima herkes için teknoloji ve yenilikler sunmayı amaçlıyoruz. Geleceğe umutla bakarak her zaman zorluklara göğüs geriyoruz. Opel’in köklü geçmişindeki en çok satan modeller kadar yeni elektrikli modellerimiz de zorluklara karşı elde ettiğimiz başarıyı temsil ediyor. Opel, 2028’den itibaren Avrupa’da tamamen elektrikli bir marka olacak. Bu yüzden önümüzdeki 160 yıl için de iyi hazırlandık”

Elektriğe Yönelik Hamle 1971’de Gelmişti

Opel Ampera-e

2024 Yılı Opel’in dönüm noktası olacak demiştik. Alman otomobil devi Opel, elektrikli hamlesini oldukça erken bir tarihte yapmıştı. Markanın Elektro GT modeli, daha 1971 yılındayken Hockenheim yarış pistinde elektrikli otomobil dünya rekorunu kırdı. Böylece Opel, seri üretim araçlar arasında da elektrikli otomobili başlatan firma oldu. Markanın, ‘Opel Ampera’ modeli 2012 yılında Avrupa’da Yılın Otomobili seçildi. Bu sayede Avrupa otomotiv pazarında yeni bir segment oluşturmuş oldu. Günlük kullanıma uygun ilk elektrikli araç olan bu model, coupe benzeriydi. Aynı zamanda yaklaşık 500 kilometre menzile sahipti.

Opel’in elektrikli serüveni Opel Ampera-e ile devam etti. Bu model, 2016 yılında üretildi. Üstelik tamamen elektrikli bataryaya sahip kompakt bir otomobildi. Üstelik 60 kWsa kapasiteli lityum-iyon bataryası ile tek şarjla (NEDC’ye göre) 520 kilometreye kadar menzil sunuyordu. Alman marka, ilk tamamen elektrikli kompakt modeli Corsa-e’yi 2019 yılında Avrupa’da pazara sundu. Böylece elektrikli ulaşımı erişilebilir hale getirdi. İlerleyen zamanlarda da elektrikli modellerin çeşitliliği, şarj edilebilir hibrit ve batarya elektrikli olmak üzere genişlemeye devam etti.

Sıfır Km Opel Modelleri ve Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here