Motosiklet Bakımı İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

0
1992
Motosiklet bakımı

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte motosiklet kullanımı artmaya başladı. İleri teknolojiye sahip olan yeni model motosikletlerin kullanımında bakımı çok büyük önem arz ediyor. Motosikletinizin konforunun ve performansının sürdürülebilir olması için bakım en önemli unsurdur. Peki siz motosikletinizin ömrünün nasıl uzatılabileceğini biliyor musunuz? Motosikletinizin ömrünü nasıl uzatabileceğinizi sizler için derledik.

motosiklet bakımı

1- Uzman Yetkili Servisleri Kullanın

Uzmanlara göre motosikletinizin ömrünü uzatabilmek için öncelikle bakımlarınızda mutlaka uzman bir yetkili servisi kullanmanız gerekiyor. Motosikletinizin modeli veya markası ne olursa olsun aracınızı uzun yıllar maksimum performansla kullanabilmeniz için uzman yetkili servisler dışına çıkmamalısınız. Motosiklete yüzde yüz uyumlu orijinal yedek parçalar ile düzenli periyodik bakım ve uzmanından alınan servis hizmetleri, motosikletin performansını uzun yıllar boyunca korumasını sağlıyor. Diğer yandan bu durum motosikletinizin ikinci el değerini de yükseltmektedir. Uzman servisleri kullanmanın en büyük faydalarını oluşabilecek bir arızanın önüne geçebilmek, motosikletinizin orijinal halini bozmamış olmak ve bu sayede aracınızın ikinci el değerini arttırmak olarak sıralayabiliriz.

2- Yağ Seçimine Dikkat Edin

Yetkili servislerde modeller üzerinde değişecek şekilde 14 nokta ila 40 nokta arasında bakım kontrolü yapılır. Ayrıca orijinal yedek parçaların sahip olduğu 1 yıllık garanti süresi dışında bakım garantisi de verilmektedir. Motosikletinizin bakımı için aracınızın yapısına uygun yağ kullanımı da oldukça önemlidir. Motor yağı, motorun çalışması ve performansı için büyük bir önem taşır. Diğer yandan ise yağların etkinliği kullanımla birlikte kademeli olarak azalmaktadır. Kaliteli yağlar yüksek ince tabaka dayanıklılığa sahiptir. Bu sayede motosikletinizin daha seri ve kolay vites geçişine olanak sağlar. Haricen motosikletinizin motorunu ve şanzımanını koruyarak daha uzun süreli motor ömrüne sahip olmasına olanak tanır.

3- Bakım İçin Mutlaka Motosikletinizi Temizleyin

Bakım denildiğinde bir çoğumuzun aklına motor bakımı veya yağ değişimi gibi şeyler gelmektedir. Fakat özellikle motosikletlerde temizlik, bakımın ayrılmaz birer parçasıdır. Motosikletinizin belirli parçalarında meydana gelen yıpranmaları engellemek ve diğer yandan performansını korumak için motosikletinizde temizliğe dikkat etmelisiniz. Bu temizlikler sayesinde lastiklerinizin ömrünü uzatabilir, yol tutuşunu sağlamlaştırabilir ya da motor kısmına yapışan ve performansı kötü etkileyen kirlerden kurtularak motorunuzu koruyabilirsiniz.

Satılık Tüm Motosiklet Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here