MotoGP 900. Yarış RedBull Ring’te Nefes Kesti

0
1316
motogp 900. yarış podyum

MotoGP 900. yarışında RedBull Ring pistinde nefesleri kesen muazzam bir yarış geride kaldı. Miguel Oliveira ile bir KTM galibiyeti daha izledik. Bitiş çizgisini 2.sırada geçen Ducati’nin Jack Miller olurken yarışa pole pozisyondan başlayan Pol Espargaro podyumun son basamağına tutunmayı başardı.

MotoGP 900. Yarışta KTM Yükselişi Nefes Kesiyor

Sezonun ve tarihin 2. KTM galibiyeti geride kaldı. Yarışa pole pozisyonunda başlayan Pol Espargaro KTM’si ile galibiyetin en büyük adayıyken iyi bir start alamadı ve ilk turun sonunda 4.sıraya kadar geriledi. Yarışa uzun süre 4.sıradan tutunan Pol, Maverick Vinales’in kazasından sonra çıkan kırmızı bayrakları fırsata çevirmeyi başardı. Kırmızı bayraklardan sonra yeniden başlayan 12 turluk yarışa fırtına gibi başlayan Pol Espargaro yarışın sonuna kadar liderliğini korudu.

Ancak, MotoGP 900. yarışında nefes kesen bir son viraj yaşandı. Jack Miller ve Espargaro liderlik için savaşırken 3.sıradan gelen Miguel Oliveira bir anda yarışı kazanmayı başardı. Son viraj sonrası oluşan sıralama ise sırasıyla; M.Oliveira, J.Miller, P.Espargaro oldu.

MotoGP 900. Yarışta Oliveira
Son Viraj Birincilik Mücadelesi

Ayrıca kariyerinin ilk podyum heyecanını zirveden yaşayan Miguel, 900.yarışa özel gelen 0km bir BMW marka otomobilin de sahibi oldu.

Miguel Oliveira

Kırmızı Bayrağın Kaybedenleri: Johann Mir ve Taka Nakagami

Yarışa 3.sıradan başlayan Johann Mir, kırmızı bayrağa kadar çok hızlı bir yarış ortaya koydu. İstikrarıyla göz dolduran Mir, 2.sıradaki Taka Nakagami’ye 2,5 saniyelik fark atmıştı. Ancak kırmızı bayrak sonucu yarışın yeniden start almasıyla bu farklar eridi. Ama Mir’e asıl darbeyi bu vurmadı. Mir’e asıl darbe kullanılmamış lastiğinin kalmaması oldu. Kırmızı bayrağı fırsat bilen diğer yarışçılar lastiklerini yenileriyle değiştirirken yarışın lideri Mir 16 tur kullanılmış lastikle yeniden pistteydi. Startta hata yapmayan Mir lastiğinin giderek performans kaybetmesi sonucu yarışı 4.sırada bitirdi.

Taka Nakagami için masal erken bitti. Honda’nın geçen yılki motorunu kullanan Japon yarışçı, Marc Marquez’in yarışlarını ve stilini yakından takip ettiğini ve onun gibi yarışmayı öğrenmesi gerektiğini söylemişti. Öyle de oldu. Tam olarak bir Marc Marquez gibi olmasa da kendisinden beklenin çok üstünde bir performans göstererek sıralama turlarında 2.liği aldı. Kırmızı bayrağa kadar da durumu çok iyi idare eden Taka Nakagami, 2.starttan saniyeler sonra kendisini 5 sıra geride 7.sırada buldu. Ve yarış boyunca bu dereceyi geliştirmeyi başaramadı.

Maverick Vinales Motosikletinden Atladı

Yamahaların fren problemi hala çözülebilmiş değil. Geçen yarış Fabio Quartararo frenler konusunda yakınsa da böylesi bir sorun yaşamamıştı. Ancak, Maverick Vinales o kadar Quartararo kadar şanslı atlamadı. Yarış boyu bir sorununun olduğu belli Vinales bitime 12 tur kala frenleri çalışmayınca motosikletinden atlamak zorunda kaldı. Geçen yarışta olan kazada da ölümden son anda kurtulan Vinales bugün de ucuz kurtulmayı başardı.

Maverick Vinales Kaza
Maverick Vinales

Sezonu lider götüren Fabio Quartararo kötü bir sıralama turu geçirdi ve yarışa 9.sıradan başladı. İlk turda iki hata yapan Quartararo hızla sıra kaybetti ve yarışı 13.sırada tamamlayabildi.

900 MotoGP yarışında 89 galibiyete sahip olan efsane isim Valentino Rossi, yaptığı kaza sonucu sıralama turlarından istediğini alamasa da 14.başladığı yarışın ilk turunda 5 sıra birden yükselerek 9.sıranın sahibi oldu. Zaman zaman değişimler olsa da Doktor yarışı 9.sırada bitirmeyi başardı.

Şampiyon 2-3 Ay Daha Pistlerden Uzak

SpanishGP’de sakatlanan Marc Marquez için yeni bir risk alınmayacağı ve 2-3 ay daha pistlerden uzak kalacağı açıklandı.

Ve yarış sonu sıralaması da aşağıdaki gibi oldu.motogp sıralama

Son dakika MotoGP haberleri için bizi takip etmeye devam edin.

İkinci El Motosiklet İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here