Yeni Peugeot 208 harika bir tasarıma sahip. Kalabalık süper mini pazarında öne çıkmasına yardımcı olacak, gerçek bir iyi hissetme faktörü sağlayan bir stil duygusuna sahip. 3008 SUV ve 508 Fastback şeklindeki başarı hikayelerine sahip olan Peugeot, yeni küçük arabası için yüksek beklentilerle karşılaştı ve birçoğunda başarılı oldu. Ancak, süper mini müşterileri talepkar bir gruptur. 208 kesinlikle çarpıcı görünmesine ve yeterince iyi sürüşe sahip olmasına rağmen, vasat yolcu ve bagaj alanı ve pahalı opsiyonlar nedeniyle hayal kırıklığı yarattı.

Peugeot, 208’in temelini oluşturan çok sayıda akıllı yeni teknolojiye sahiptir.

Teknik özellikler

208 ve Corsa, motor teknolojilerini aralarında paylaşıyorlar. 1,2 litrelik üç hazneli PureTech motoru ile ani hızlanmalarda keyif veriyor. Sekiz ileri otomatik şanzımanı mükemmel değil, fakat yeni değişiklikler ile neredeyse sessiz hale geldi, altı ileri manuel ise şuanlık belirsiz. Gövde kontrolü, Renault Clio’dan biraz daha iyi, ancak 208 genel olarak biraz daha sert hissiyat veriyor. Sönümleme düzeni tümsekleri iyi emiyor ve Peugeot otoyolda yeterli konforun yanı sıra virajlı yollarda biraz daha fazla yol tutuş çevikliği sağlamayı başarmıştır. Şehirdeki düşük hızlarda biraz sarsıcı olabilir, ancak genel olarak yumuşak ve uyumludur.

İç mekan

Kapılar ve torpido gözü kapağındaki bazı sert plastikler ve her parmak izini ve hafif çizikleri vurgulayan piyano siyahı plastiğinin yanı sıra, gösterge panelinde bol miktarda yumuşak dokunuşlu malzeme var ve gerçekten iyi bir şekilde bir araya getirilmiş gibi görünüyor. Kontrast dikiş ve yapılandırılabilir ortam aydınlatması gibi birçok güzel tasarım detayı da var. 208, Peugeot’nun en yeni nesil i-Cockpit’ini sunar. Giriş seviyesi Active, 3008’deki gibi standart ekranı alır, ancak Allure Premium modelleri ve üstü bir 3D gösterge paneli ekler. İyi çalışıyor ve hareket halindeyken gözlerinizin normal i-Cockpit ile yaptıkları kadar ayar yapmak zorunda olmadığını anlıyorsunuz.

208 Kullanım alanı

Direksiyon biraz fazla hafif, bu da küçük direksiyon simidi tarafından daha da kötüleştirilen bir duygu. Gösterge panelinde yüksek ayarlı kadranların yer aldığı iCockpit düzeni de bir sorun. Tekerleğin alçak ayarlanması gerekir, aksi takdirde jant kadranları gizler ve eğer uzunsanız, bu tekerleği sanal olarak kucağınıza yerleştirebilir ve bu da garip bir sürüş pozisyonu sağlar. Bazı insanların böyle bir sorunu olmayacak, ancak diğerleri için olabilir, bu yüzden satın almadan önce test sürüşüne çıkın.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here