MG Satışları, Yurtdışında 1 Milyona Ulaştı

0
1751
MG satışları

Denizaşırı MG satışı 1 milyona ulaştı. Doğan Trend Otomotiv’in Türkiye Distribütörü olduğu İngiliz otomobil markası MG, 2007 yılında Çinli Saic tarafından satın alınmasının ardından elektrikli araçlara olan yoğunlaşmasını artırarak başarılı bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Marka, bugüne kadar tüketici ihtiyaçlarına her zaman cevap vererek değişimde cesur davrandı. Bunun sonucunda ise şirket, Çin dışında 2007 yılından bu yana 1 milyon araç satışına ulaştı. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Yurtdışına Yapılan MG Satışları, Toplamda Büyük Pay Sahibi

MG, 2007 yılından bu yana 1 milyon araç satışına ulaştı. Bu rakam ise şirketin toplam rakamlarının yaklaşık yarısına tekabül ediyor. Diğer yandan ise etkili değişim, gelişim ve denizaşırı operasyonları sayesinde şirket, art arda üçüncü yıl “Çin’in Tek Marka Denizaşırı Satış Şampiyonu” oldu. Sonuç olarak ise bugün MG, dünya çapında 84 ülke pazarında bulunmakta.

MG ZS EV

Ülkemize Gelen İlk MG; Elektrikli ZS

Ülkemize adım atan ilk MG marka araç ise elektrikli ZS modeli. Diğer yandan ise elektrikli MG ZS 1 milyon denizaşırı satışta büyük pay sahibi oldu. Beğenilen tasarımı, yüksek güvenlik seviyesi ve sağlam kalitesi sayesinde MG ZS EV hızlı bir başlangıç ​​yaptı. Şirket, özellikle tamamen elektrikli ZS modeli ile Avrupa’da önemli rakamlara ulaştı. Model, İngiltere, Norveç, İsveç, Hollanda ve Fransa’da ilk yılında 15.000’den fazla satış yaptı. Bununla birlikte sıfır emisyonlu SUV, daha ilk yılından listelerde üst sıralarda yer almayı başardı.

Elektrikli araçların ülkemizde yaygınlaşmasında öncü rol oynayan MG, Doğan Trend Otomotiv çatısı altında 2021 yılında başarılı rakamlara ulaştı. 2022 yılına da hızlı giriş yapan şirket, ülkemizdeki satışlarını yılın ilk yarısında bir önceki yıla göre yüzde 35 arttırdı. Bu yıl şirketin portföyüne katılacak 3 yeni modelle satış rakamlarını çok daha yukarılara taşıması planlanmakta. Ayrıca marka, 2023’ün başında ürün gamına MG4’ü de ekleyerek C crossover segmentine giriş yapacak.

Tüm Satılık MG İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here