Mercedes SL Almanya Yollarında İlk Kez Görüntülendi

1
2154
Yeni Mercedes SL

Mercedes SL 2022 yılında yeni jenerasyonu ile yollara geri dönüyor. Mercedes’in ikonik bir tasarıma sahip olan bu otomobili geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Immendingen şehrinde kamuflajlı olarak görüntülendi.

Emisyon değerlerindeki sıkı düzenlemeler ile yeni bir spor otomobil çıkartmak, otomobil üreticileri için sancılı bir dönem olmaya başladı. Çünkü yüksek motor gücü gerektiren bu araçların emisyon değerlerini yasal seviyelere çekmek meşakkatli bir iş. Efsanevi tasarım SL Roadster’in yeni neslini görebilmek de bu gerekçeyle bir hayal olarak düşünülüyordu ancak gerçek oldu ve yeni nesil Mercedes SL, Almanya’da kamuya açık yollarda test edilmeye başlandı.

Yeni Mercedes SL Roadster Özüne Dönüyor

Mercedes-AMG tarafından geliştirilen bu yeni Roadster’in performans değerleri hakkında şu an bilgi sahibi olamasak da yeni SL Roadster’ın 1952’de motor sporlarında yatan köklerine geri döneceğini belirtiyor. 1950’li yıllarda, saatte 263 km’ye kadar azami hıza ulaşabilen bu araç, hem bir spor araba yarışı şampiyonu hem de zamanının en hızlı üretim otomobili olmuştu. (Kaynak: MotorTrend)

Modelin geliştirilmesinde çok hızlı ilerleme kaydeden ve nihayet yol testlerinin de başarıyla geçildiğini gururla açıklayan Alman üretici, iki koltuklu yeni Mercedes SL Roadster’in tam gövdesini ve tavanını kaplayan ek kumaş kamuflajıyla birlikte fotoğraflarını yayınladı.

Mercedes cephesinden otomobilin özellikleri ile ilgili ayrıntılı bir açıklama yapılmasa da görsellerden çıkarabildiğimiz bazı sonuçlar elbette ki var. Örneğin bu yeni nesil SL’in çatısı görünen o ki hardtop bir kumaş ile gelmeye hazırlanıyor.

Tasarım olarak orijinal 300 SL’den esinlenildiğini bildiğimiz bu otomobilin motor kısmında ise Mercedes AMG GT ile benzerlik göstereceği söyleniyor.  Tahminler motor seçenekleri olarak geniş bir yelpaze ile karşımıza çıkacağı üzerine yoğunlaşıyor. Söylentiye göre, RWD SL 43 ile SL 73E 4Matic’e kadar çeşitlilik sunulacak ve bunun yanında da 4,0 litrelik çift turbolu hibritleştirilmiş V8 motor ile gelecek.

Lansman tarihi ile ilgili resmi bir açıklama olmamak ile birlikte 2022 yılında satışa sunulması bekleniyor. Mercedes cephesinden yeni ipuçları paylaşıldıkça yazı güncellenecektir. Bizi takip etmeye devam edin.

İkinci El Mercedes Benz İlanlarını Görmek için Hemen Tıklayın!

Tüm İkinci El Otomobil İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here