Mercedes S serisi için planlanan son dijital etkinlik de tamamlandı. 2 Eylül’de tamamı tanıtılacak olan Mercedes S Serisi’nin bu etkinlikteki tanıtılan kısmı lüks ve konfor seviyesi oldu.

Etkinlik bir video ile başladı. Videoda öne çıkan mesajda “Sanki evinizde maç izlermiş gibi geniş, lüks bir otel lobisinde otururmuşcasına rahat.” Şeklindeydi.

Mercedes S Serisi İç Mekan

mercedes iç tasarım

Ön Panelde Yeni Aksiyon

Mercedes Benz’in iç tasarımından sorumlu olan müdürü Hartmut Sinkwitz etkinliğin ilk konuğu olurken Mercedes’in tasarım felsefesinden biraz bahsetti. Genel olarak duyguları ön plana çıkartma amaçlarının olduğunu söyleyen Hartmut, müşterilerini yepyeni bir lüks algısına davet ettiklerini söyledi. İç tasarıma ilk bakışta bizi karşılayan en büyük farklılık, ön panelle bağlatışı olmayan dokunmatik ekran oldu. Hartmut’un bu tasarımı bir şelaleye benzetmesinin sebebi de lüks malzemelerin aşağıya doğru zarifçe akışı.

mercedes serisi ön panel

Moda Dünyasından Bir Dokunuş

Etkinliğin ikinci konuğu ise Mercedes-Benz Tasarım Departmanı Renk ve Döşeme Başkanı Belinda Günther oldu. Günther, otomobilin iç döşemesindeki son kalite lüksü vurgularken içerideki birçok yüzeyde moda dünyasından esinlenildiğini belirtti. Örneğin deri yüzeylere dokununca üst sınıf bir deri ceket ya da çanta hissiyatı veriyor. Ayrıca renk geçişleri için de moda dünyasının yakından takip edilmesi Mercedes için çok isabetli bir hareket olmuş. Günther, S Serisi koltukları için de “S-Serisi iç mekânı için en üst düzey kalite, konfor ve seçkin malzemeler kullanılarak tamamen yeni nesil koltuklar yaratıldı.” dedi ve bunun daha fragman olduğunu ekledi.

mercedes koltuk

Sessizliğin Tadını Çıkarın 

Etkinliğin son konuğuysa Mercedes-Benz S-Serisi Ürün Yönetimi Başkanı Dirk Fetzer oldu. Fetzer, özellikle büyük şehirlerde artan gürültülere dikkat çekti. Fetzer, tüm bu gürültü ve kargaşa arasında kafa dinleyeceğiniz lüks bir mekan olarak tasarlanan S Serisi’nin ise şimdiye kadar ki en sessiz otomobillerden biri olduğunu iddia etti.

mercedes serisi sessizlik

“Lüks, müşterilerinizin neye ihtiyacı olduğunu ve ne istediğini derin ve mutlak bir şekilde anlamakla ilgilidir, hatta bazen onlar bunu istediklerini bilmeden bile önce anlamaktır.” diyerek Mercedes’in gözündeki lüksün tanımını yapan Fetzer; S Serisi müşterisinin, ısıtmalı kafa yastıklarından, ısıtmalı kol desteklerine kadar lüks ile çevreleneceğini belirtti.

Tanıtımı 2 Eylül’de gerçekleşecek olan Mercedes S Serisi’nin ilk iki etkinliğinde tanıtılan önemli özellikleri görmek için önceki yazılarımıza bakabilirsiniz.

1.Etkinlik               2.Etkinlik

İkinci El Otomobil İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here