Mercedes, bu yılın başlarında yeni nesil Citan ticari aracı ve tamamen elektrikli eCitan modelleri tanıtılmıştı. Şimdi ise bizlere yolcu odaklı kardeşinin gizli bir ön izlemesini sundular. T-Serisi serisinin açılışını yapacak olan küçük minibüs, burada konsept olarak gösterilen tamamen elektrikli bir Mercedes Benz EQT ile birleştirilmiş şekilde ve birçok motor özellikleri ile birlikte gelecek.

Alışılmışın Dışında Bir Ön Izgara

Mercedes benz eqt ızgara

Çok sayıda led ile aydınlatılmış ikonik Mercedes yıldızı, keskin farlar ve üretim modelinde görmeyi beklemediğimiz ışıklı bir ızgara çerçevesine sahip ışıltılı bir ızgaraya sahip olarak gelecektir. Şık ve kompakt bir minibüs olarak görmeyi bekliyoruz. Aracın yer ile temas edecek kısmında 21 inçlik alaşım jantlar ve muhtemelen hem ön hem de sürgülü arka kapılar için şık elektronik açılır kapı kolları için de geçerli olacaktır.

Diğer EQ modellerinde olduğu gibi, sıfır emisyonlu minibüs, oldukça fazla boyutlandırılmış bagaj kapağının kargo manevrasını kolaylaştırdığı arka tarafında tam genişlikte bir LED ışık çubuğuna sahiptir. Aracın bütün camlarında olduğu gibi, arka cam da oldukça geniştir ve görüş oldukça ferahlatıcıdır. Cam yüzeylerden bahsetmişken, devasa bir panoramik sunroof, kabini havadar hissetmenizi sağlayacaktır.

 Mercedes Benz EQT | Boyutları Oldukça Büyük

Mercedes benz eqt boyut

Yedi kişiye kadar yolcu barındırabilen Mercedes Benz EQT 4945 milimetre (195 inç) uzunluğunda, 1863 mm (73 inç) genişliğinde ve 1826 mm (72 inç) uzunluğundadır. Gömülü MBUX bilgi-eğlence sistemine sahip deri kaplı kabine sahiptir. Kargo bölmesine bir motosiklet yerleştirmek hiçte zor olamayacak. Daha fazla alana ihtiyacınız varsa, üçüncü koltuk sırası katlayabilir veya tamamen iptal edebilirsiniz.

Bu elektrikli Mercedes Benz EQT minibüsün fiziksel boyutlarının dışında başka teknik özellikler açıklanmadı. Ancak üretime hazır EQT’nin Renault Kangoo E-Tech Electric ile aynı sınıf eşleştirildiğini biliyoruz. 101 beygir gücü ve 245 Nm tork için iyi bir elektrik motoru ile sunulabilir. 265 kilometre WLTP sertifikalı menzile sahip 45-kWh pil ünitesi ile bizleri karşılaması muhtemeldir.

Kaynak : Mercedes Benz

                                                 2. El Elektrikli Otomobil İlanları                                                       

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here