Mazda BT-50 : Ticari Araç İçin Fazlasıyla Yakışıklı

2
3420
mazda bt-50

2021 yılında piyasaya çıkacak olan Mazda BT-50 günümüzde değişen pick-up kullanım tercihlerinin en bariz örneklerinden olmuş. Premium otomobil deneyimlerini Pick-up tarzı araçlarda artık daha sık görmeye başladık. Kullanışlılığı ve konforuyla öne çıkan bu sınıf ticari araba algısını baştan aşağı değiştiriyor.

Mazda BT-50 , D-MAX’İN KARİZMATİK ORTAĞI!

Isuzu D-MAX ile aynı alt yapıya sahip Mazda BT-50, bu benzerlikle ile ilgili olumsuz yorumlar alsa da, kendine has birçok özelliğe sahip.

Mazda markası, halk arasında “bozulmayan araba” olarak anılıyor. Hatta bu konuyla ilgili bir şehir efsanesi bile var: “Mazda marka otomobiller öyle dayanıklı ki, bozulmak bilmiyor ve bu yüzden pek çok Mazda Yetkili Servis kazanç sağlamak şöyle dursun; iflas bayrağını çekiyor.”

Aynı şekilde BT- 50’nin benzetildiği Isuzu markasının “Isuzu’nun motorları bir milyon kilometre yapar.” algısı da beraber düşünüldüğünde; kalitesi ve uzun ömürlülüğü ile ilgili ciddi bir olumlu fikir de aslında bilinçaltında yer ediyor.

Mazda BT-50, “KODO” tasarımıyla şekillenmesi ve  MAZDA CX-9’a olan benzerliği ile lüks araba algısını oluşturmayı da harika şekilde başarıyor.

mazda bt-50

Güçlü Motora Fazla Vergi!

3.0 Litrelik dizel motoru 190 beygir güç ve 450 NM tork değerine sahip. Bu güçlü motoruyla bir ton taşıma ve 3.500 kg çekiş kapasitesine sahip BT-50, otomatik ve manuel vites alternatifleri ile kombinleniyor. 4×4 ve 4×2 çekiş seçenekleri de bulunan Mazda BT-50 arazide güçlü motoru ile iyi işler yapabilecek potansiyele sahip görünüyor.

mazda bt-50

Premium Otomobil Hissi!

İç mekanında teknoloji ve konfor özelliklerini bir arada sunan BT-50 premium bir otomobil hissi yaratmakta hiç zorluk çekmiyor. 9 inc multimedya ekranı Apple Car Play desteği, elektrikli koltukları gibi bir çok özelliği ile kendini donatıyor. Arka koltuklarda, isofix çocuk koltuğu bağlantısı, havalandırma menfezleri ve USB çıkışlarıyla beraber şaft tünelinin olmaması ve kol dayama ayrıntısıyla beraber arka koltuktaki yolcular ve aileler için ciddi rahatlık sunuyor. Euro NCAP’ ten 5 yıldız alan BT-50 güvenlik konusunda oldukça başarılı.

mazda bt-50

Mazda BT-50 Fiyatı Ne Kadar?

Henüz fiyatları ve hangi donanım seçenekleri ile piyasaya çıkacağı belli olmayan BT-50 Avrupa pazarına gelmesi halinde Türkiye’ de de satışa sunulacağı söyleniyor. Elbette 3.0 litrelik motorunun vergi dilimleri ile fiyatının yükseleceği aşikar.

 

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here