Makyajlı Avensis’in Fiyatı Açıklandı

13
1252

Makyajla birlikte önemli bir yenilenme sürecine tabii tutulan Toyota Avensis’in fiyatları belli oldu.

 Orta sınıfın önemli oyuncularından birisi olan Toyota Avensis, yenilenen haliyle Türkiye’ye geldi. Benzinli versiyonda fiyat 76.900 TL’den başlarken, dizel için 92.900 TL uygun görülmüş. Farları, stopları, tamponları, kaputu, bagaj kapağı gibi birçok önemli parçası yenilenen otomobilin iç mekanı da daha kaliteli ve modern yapısıyla öne çıkıyor. 

Yenilenen Toyota Avensis’te 2 dizel ve 3 benzinli motor seçeneğine yer veriliyor. BMW kaynaklı 1,6 litrelik turbo beslemeli dizel motor Avensis’te ilk defa görev alıyor. 1.6 D-4D motorun yanı sıra 2,0 litrelik 143 HP gücündeki dizel motor da satın alınabiliyor. 

13 YORUMLAR

  1. Almayı düşündüğüm bir araçtı ama fiyatlar açıklanınca hayal kırıklığına uğradım. Dizel moto haricinde bir yenilik göremedim. O da zaten el yakıyor. 1.6 seçeneği de 138 beygir bari 150 yapın millet 1.4′ den 150 hp çıkarıyor leon fr normal segmentde ve biraz kasıyor 185 hp yapıyor Audi A1′ de vs.

    Tamam araç aile arabası görünümünde ama insan performans da bekliyor. Fiyatlar da uçmuş vaziyette belki kampanya yaparlarsa cazip olur. Umarım yakında arabanın testi yapılır.

  2. 2006 yılında sıfır olarak aldığım kasa gerçekten o günün koşullarında her açıdan çok iyi bir arabaydı. Ancak ondan sonraki son 2 model Toyota severler için tam bir hayal kırıklığı oldu. Bu son model de 1.6 dizel harici hiç bir yenilik yok. Otomatik vites yine yok. Bir de her ikisi de 1.6 olan benzinli ve dizel motor arasındaki 16 bin TL’lik fark niye? Fiyat politikasını çok eleştirmeme rağmen VW Passat ile bu konuda haklı bir konuma sahip.
    Bu gidişle AVENSİS ismli güncel bir modele son kez bakıyor olabiliriz !

  3. Dizel versiyonu satmak istemiyorlar sanırım. Benzinlisinin üstüne 16 Bin TL fark ile satmaya çalışmanın başka açıklaması yoktur sanırım 🙂

  4. d sınıfında passat gibi bi rakip varken bu araç bu şekilde asla satamaz. zaten iç ve dış tasarım olarak albenisi çok zayıf. fiyatta her zaman ki gibi şişirilmiş kısacası ölü doğdu.

  5. Avensis eski kasa sahibiyim 2005-2013. 2013 yılında yeni Corolla ile değiştirdim. Toyota yetkili servisinde servis sırasında aracınızla kaza yaptık deyip beni mağdur ettiler. Araç için ne yazayım. Yetkililerin adını veremiyorum çünkü mahkemeler ve tehditler alıyorum. Toyota’ya eğer varsa müşteri ilişkilerine yakışmayan bir durum. Ben mağdur oldum bu kadarını söyleyeyim.

  6. Verir mi bilmem ! ama vermezse işleri daha da zor . corolla dizel de nefret edilen mmt şanzıman var , inatla cvt veya başka bir otomatik yok . küçük bir servet ödediğin araba da hala c.control yok. avrupa arabalarının en küçüğün de bile artık standart . arka akslar sabit, bağımsız süspansiyon yok . avensis dizel de otomatik yok . yok yok yok . ama fiyat zirve de . ne o ? ben sorunsuzum..! arkadaş araban at arabası gibi bomboş neredeyse, ne sorunu olacak ki !? geçenler de en büyük toyota bayiilerinden birine gittim. yöneticisi arkadaşım. 3 saat kaldım. tek bir müşteri yok. sinek avlıyorlar. bu kafayla daha çok avlarsınız ! 3 pazarları var ; lexus ile abd , toyota ile arap diyarları , pikaplarla afrika. biri gittiği zaman yandı keten helvası. ki zaten arap ülkeleri yavaş-yavaş hyundai’ye kayıyor . araplar bomboş camry fiyatına dolu bir hyundai sonata alıyor, üste kalan parayla da çocuğuna küçük bir hyundai daha alıyor. bu kafa eskidi toyota çok eskidi , çokk

  7. SUV segmentine yeni bir bakış açısı getirecek olan Toyota’nın C-HR konseptinde yeni crossover modeli Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye tarafından üretilecek. 2016 yılı sonunda bantlardan inecek olan yeni model Türkiye’de üretilen ilk crossover ve ilk hibrit araç olacak. Yeni modelle birlikte fabrikanın üretim kapasitesi 150 binden 280 bin adede yükselecek. Halen üretimi süren Corolla ve Verso modellerinin yanı sıra yeni modelle birlikte Avrupa ülkeleri ağırlıklı olmak üzere %90 oranında ihracat gerçekleştirilecek. Toyota’nın Sakarya’daki üretim merkezi Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye (TMMT), 2016 yılında C-HR konseptinde yeni C segment crossover modelini üretmeye başlayacağını duyurdu. Konsept araç geçtiğimiz Eylül ayında Frankfurt Otomotiv Fuarı’nda sergilenmişti. Toyota Türkiye’nin üreteceği yeni model bugüne kadar Türkiye’de üretilmiş ilk crossover ve aynı zamanda ilk hibrit araç olacak. Bu karar ile birlikte Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Toyota’nın yeni global platformu’nda (TNGA) Japonya dışında üretim yapan ilk üretim tesisi olarak da bir diğer önemli başarıya imza atacak. Üretilecek bu üçüncü model için gerçekleştirilen yatırım tutarı 450 milyon dolar olup şirketin toplam yatırım tutarı 2.3 milyar dolara yükselecek. Yeni yatırım ile birlikte 1000 kişinin üstünde bir ilave istihdam da gerçekleştirilecek.

  8. Mercedes’ten sonra otomotiv sektörünün Japon devi Toyota da Türkiye’deki kapasitesini arttıracağını söyledi. Üstelik Toyota Mercedes’in 113 milyonluk yatırımının üç katından fazla yatırım yapacak. Toyota’nın yapacağı yatırımın miktarı tam 350 milyon euro.
    Türkiye otomotiv sektöründe iç pazarda baş döndürücü gelişmeler yaşanıyor. Türkiye’de fabrikası bulunan otomotiv devleri birer birer yatırım politikalarını açıklıyor. Mercedes’den sonra Toyota da 350 milyon euroluk bir yatırım yapacağını duyurdu. Toyota’nın Sakarya’da bulunan fabrikasına yapacağı bu yatırım, C-HR konseptiyle üretilecek yeni modelin üretimi için de kullanılacak. Geride bıraktığımız yıl ve bu yıl Verso ve Corolla modellerini üreten Toyota Türkiye bu yatırımla üretim kapasitesini %90 oranında yükseltecek; bu da 1000 kişilik bir istihdam yaratılacağı anlamına geliyor. Yatırım paketinin tanıtıldığı basın toplantısına katılan Toyota Motor Avrupa Başkanı Johan van Zyl yaptığı açıklamada yeni bir model üreteceklerini söyledi. Zyn, bu modelin Türkiye’de üretilecek olan ilk hibrit motorlu araç olacağını da sözlerine ekledi. Halihazırda Sakarya’da 150 bin araç üretme kapasitesiyle çalışan Toyota böylece 280 bin araç üretebilecek kapasiteye ulaşacak.

  9. Toyota modelin 1 Mart’ta Cenevre’de yapılacak olan tanıtımından önce yaklaşık tasarımı hakkında bir görsel yayınladı. Toyota C-HR modelden bir ipucu yayınladı ve geçen yıl Frankfurt fuarında tanıtılan konsept ile benzer olması bekleniyor. Toyota Avrupa CEO’su Johan Zyl de üretim versiyonunun son şekliyle geçen yıl ki konsepte çok benzer olacağını onayladı. Daha önceki fuarlarda modelin daha az gelişmiş konseptlerini de görmüştük. Yeni C-HR tanıtımının hemen ardından bu yılın ortalarında satışa çıkacak. Yüksek teknolojili bir Nissan Juke rakibi olacak C-HR şu anki Toyota modellerinden oldukça farkl bir konumda duracak. Modelin daha köşeli ve coupe benzeri tasarımı, tasarım odaklı küçük crossover piyasasında ilgi çekecek. Önceki üç kapılı formattan beş kapılı formata geçiş de üretim aşamasına yaklaşıldığının bir işareti. Üç konseptten bir araya getirilerek tasarlanan C-HR kompakt crossover segmentinde boy gösterecek ve görselden de anlaşılacağı gibi beş kapılı coupe bir tasarıma sahip olacak. Eğimli tavan çizgisi yüzünden bagaj hacminin ve arka görüşün iyi olacağını söylemek zor ancak yine de en doğrusu Cenevre’yi beklemek. Geçtiğimiz günlerde modelin Türkiye’de üretileceği ancak hibrid motorların İngiltere’de yapılacağı açıklandı. Satışa ise yılın ikinci yarısında büyük Avrupa ülkeleri ve bazı deniz aşırı ülkelerde başlanacak. C-HR altyapı olarak Toyota’nın yeni Prius’tan tanıdığımız hibrid destekli TNGA platformunu kullanacak. Yeni Prius seçilen yerlerde AWD altyapısıyla (E-

  10. avensis almanya fiyatlarında benzinli ile dizel arasındaki 10bin tl fark türkiyede nasıl oluyorda 17200 tl ye çıkıyor bu fark nerden geliyor toyotaya göre Türkiye kolayca aldatılabilecek bir ülke gibimi görünüyor yetkililerden açıklama bekliyoruz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here