Mahindra Razı Oldu. SsangYong 10 Gün İçinde Kimin Olacak ?

3
2850
SSANG YONG Rexton
SSANG YONG Rexton

İflasın Eşiğinde Olan Ssangyong Amerikalı Bir Yatırımcı Sayesinde Kurtulacak mı ?

İflasın eşiğinde olan SsangYong Motor, Amerikalı bir yatırımcı sayesinde kurtarılacak mı? Kaliforniya merkezli ithal otomobil distribütörü olan HAAH Automotive Holdings için; Önümüzdeki 10 gün içinde SsangYong Motor için nihai yatırım teklifini sunması bekleniyor. Bu gelişme, nakit sıkıntısı çeken Güney Koreli otomobil üreticisinin iflasını önlemek için bir hamle olabilir. Böylece markanın sahibinin kim olacağı sorusunun asıl cevabı belli olacak.

Mahindra Hisselerinin Küçültülmesi Gerekiyor.

KPMG tarafından hazırlanan 2019 otomotiv raporunda 2020’nin şirket birleşme yılı olacağı belirtildi. Bu durum gerçekleşecek gibi duruyor. HAAH Automotive Holdings yakında SsangYong’da çoğunluk hissesine sahip olacak mı? Anlaşmanın gerçekleştirilmesi ve ABD şirketinin Güney Koreli otomotiv şirketinin çoğunluk hisselerini satın alması farklı bir algoritmaya bağlı. Çünkü SsangYong Motor şirketinin çoğunluğu için Hint Mahindra hisselerinin küçültülmesi gerekiyor.

Ssangyong

Mahindra Yönetim Kurulu, Ssang Yong ‘daki Hissesini Küçültmek İçin Teklifte Bulundu.

Mahindra’nın yönetim kurulu, şirketin genel toplantısında SsangYong’daki hissesini yüzde 50’nin altına düşürmek için özel bir teklifte bulundu. Böylece bu durum, yeni bir yatırımcıyı SsangYong Motor’a katılmaya teşvik ediyor. Bu arada, geçen yıl Nisan ayında Mahindra’nın yönetim kurulu, Koreli otomobil üreticisi SsangYong için hayata geçirilmesi planlanan bir kurtarma planını reddetti. Hintli Mahindra, 2022 yılına kadar Güney Koreli üreticiye kar sağlamayı hedefleyen şirketin geri dönüşüne 423 milyon dolar yatırım yapmayı planladı. Ancak bu plan, bahar aylarında artış gösteren COVID-19 nedeniyle uygulanamadan ortadan kalktı.

Ssangyong
Mahindra

Mahindra yönetimi, finansal olmayan her türlü desteği vereceğini belirtiyor. Yani “para isteme benden, başka ne istersen iste” diyor.

Bu durumda SsangYong ABD’li şirket ile yaşamını devam ettirebilmek için masaya oturdu. Mahindra da buna engel olmayacak. Önümüzdeki 10 gün içinde SsangYong Motor kimin olacak sorusunun son cevabı belli olacak.

İkinci El Ssang Yong İlanlarına Buradan Ulaşabilirsiniz >>>

İkinci El Mahindra İlanlarına Buradan Ulaşabilirsiniz >>>

Ssangyong İflas Koruma Başvurusunda Bulunmuştu.

Ssongyong

2009 yılında Ssangyong’dan yapılan açıklamada, acil likidite kriziyle baş etmek ve şirketi sürdürülebilir bir büyümeye sokmak için iflas koruma uygulamasının kaçınılmaz bir seçenek olarak yapıldığı belirtilmişti. Seul Merkez Bölge Mahkemesi Yargıcı Hong Joon-ho, şirketin başvurusunun bir ay içinde onaylanacağını veya reddedileceğini belirtti. Şirket, Aralık ayında maaş ödeyemedi. Şirket sözcüsü Choi Nam-hyun, şirket başkanı Choi Hyung-tak’ın istifa ettiğini açıkladı. Güney Kore’nin en büyük ikinci otomobil üreticisi Kia da iflas koruması için başvuruda bulundu ve 1998’de  Hyundai Motor Co. ile birleşince iflastan kurtulmuştu.

3 YORUMLAR

  1. Türkiye de yeni araclar ile yeniden atağa kalkminidi. Umarım yeni ortak ile daha güçlü olurlar. Araçları inanilmaz kaliteli. Actyon pick-up otomatik 2100km boş ağırlık var düşünün yani. Kaput kapandığı zaman aynı eski mercedesler gibi ses çıkarıyor. Eşim bagaj kasasını agirliktan kaldiramiyor
    ..

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here