Lüks Volvo’yu kullanmadan aldılar

0
1178

2016 Eylül ayında teslimatları başlayacak Volvo’nun yeni lüks sedanı S90’ı Türkiye’den 55 kişi kullanmadan sadece görüp satın aldılar.

Çin’lilerin Volvo için yatırdığı 11 milyar dolarlık yatırım, meyvelerini vermeye başladı. Yeni S90’nın markanın geleceğini temsil ettiğini söyleyen Volvo Car Turkey Pazarlama ve PR Direktörü Ebru Ekşi Akınoğlu araçtan bu yıl sonuna kadar 300. 2017’de ise 1000 adet satış hedeflediklerini söyledi. 24 Mayıs 4 Haziran 2016 tarihleri arasında Türkiye’nin birkaç ilinde S90’ı sadece gösterdiklerini kaydeden Akınoğlu aracı kullanmadan 55 kişiden kaporo aldıklarını ifade etti. Önümüzdeki 4 yılda tüm Volvo modellerinin yenileceğini kaydeden Akınoğlu XC60’ın bir küçük sınıfı olan segmente de gireceklerini dile getirdi.

İleri Düzey Yarı otonom sürüş
IntelliSafeAssist özelliğinin Volvo S90’da standart yer aldığını belirten Akınoğlu ,”. Buna, Adaptif Hız Sabitleyici (AdaptiveCruise Control), Mesafe ikazı ve ileri düzey yarı-otonom sürüş özelliği Pilot Assist de dahil. Pilot Assist, Volvo’nun önem verdiği yenilik alanlarından biri olan, tam otonom sürüşe geçişte önemli basamak oluşturuyor.”dedi. İsveç Göteborg’da Volvo’nun belediye ile anlaşarak şehrin belirli bölgelerinde Volvo’larla tamamen otonom sürüş yapacağını ifade eden Akınoğlu, “Biz de yetkililerin otonom sürüşe dikkatlerini çekebilmek için onları bu sürüşlere davet edeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Kadir Topbaş ile temas edip onları bu otonom sürüşlere davet etmeyi planlıyoruz” dedi. Ön sipariş başlayan Yeni Volvo S90, Türkiye’de D5 AWD motor ile 291.540TL başlangıç fiyatıyla satışa sunuldu. Ön satışı başlayan Yeni Volvo S90, Eylül – Ekim aylarında yetkili satıcılarda yerini alacak.Volvo Car Turkey Ürün Müdürü Kubilay Polat’da ürün hakkında bilgiler verdi:

“ S90 ‘Pilot Assist’ fonksiyonu otomobil 130 km/s hızla seyrederken, şerit çizgileri içerisinde kalması için hafif direksiyon uyarıları sağlayarak başka bir aracı izleme gerekliliği ortadan kaldırıyor. Buna göre, Volvo otomobilleri için otonom sürüşe bir adım kaldı. ‘2020’de bir Volvo otomobilde ciddi yaralanma ve ölüm olmayacak’ stratejisiyle yola yola çıkan markanın sedanında güvenlik sistemleri öne çıkıyor. Modelde dünyada ilk defa ‘Büyük hayvan algılama’ özelliği City Safety (Şehirde Güvenlik Sistemi) ile birlikte sunuluyor. Bu teknoloji gece ya da gündüz boyunca geyik, at, inek gibi büyük hayvanları algılayabiliyor. Sürücüyü uyarıyor; gerekirse fren yapıyor.”.

Satışları yüzde 45 düştü

Volvo, 1,6 litrelik dizel motoru kaldırma kararı almasından en fazla etkilenen ülkelerin başında Türkiye yer aldı. 2015’te 7 bin adetlik satış rakamını yakalayan markanın satışlarının bu yıl yüzde 45 düşerek 5 binin altına inmesi bekleniyor. Bayilerin bu durumdan etkilendiğini kabul eden şirketin üst yöneticileri, ancak karlılık yükseldiği için orta uzun vadede herkesin bundan fayda sağlayacağını söylüyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here