Lewis Hamilton vs Mercedes-Benz Durdurulamıyor!

0
1186
Lewis Hamilton

Lewis Hamilton kazandığı zaferler ile gün geçtikçe tarih yazmaya devam ediyor. Her geçen gün pistte yapılan yarışlarda kazanımları olan Hamilton klansmanda da liderliğini sürdürüyor. 2020 Formula 1 sezonunun 12. yarışı olan Portekiz Grand Prix’si hem Lewis Hamilton hem de Mercedes-Benz için yeni rekorların ele geçirilmesiyle sonuçlandı. Lewis Hamilton, 92. birinciliğini kazanarak, Michael Schumacher’in “Formula 1’de en fazla yarış kazanan pilot” rekorunu kırdı. Bir başka rekor ise Mercedes-AMG Petronas Takımı ile geldi. Mercedes-Benz’in ürettiği motorlar ile yarışan araçlar aralıksız olarak 229. mücadeleden puan alınca, bu alanda rekoru elinde bulunduran Ford’un rekoru da tarih olmuş durumda yer alıyor.

Hamilton

Lewis Hamilton İle Mercedes-Benz Gerçeği!

Lewis Hamilton ile Mercedes-Benz tarihi bir zafere daha imza atmış durumda. 25 Ekim 2020 Pazar günü saat 16:10’da Portekiz’in Portimao şehrindeki 4 bin 653 metrelik Uluslararası Algarve Pisti’nde 66 tur üzerinden yapılan yarışta toplam 306,826 km koşuldu. Portimao’da ilk kez gerçekleştirilen Formula 1 yarışına pole pozisyonundan başlayan Hamilton, liderliği bir süre sonra takım arkadaşı Valtteri Bottas’a kaptırdı. Lastik tercihlerinden dolayı ilk iki sırayı ilk iki tur içinde kaybeden Mercedes-AMG pilotları 5. ve 6. turlarda yerlerini geri alarak 20. tura kadar kıran kırana mücadele ettiler. Her turda farkı kapatan Hamilton, 20. turda takım arkadaşı Bottas’ı geçerek bir kez daha liderliğe yükseldi. Hamilton ayrıca yarışın en hızlı tur zamanına da imzasını atarak yarışı lider olarak bitirdi. Valtteri Bottas ise ikinci olarak hem kendi hem de takımı için çok değerli puanlar kazandı.

Hamilton vs Bottas

En İyi 2 Pilot!

En iyi iki pilota da sahip olan Mercedes-Benz pistteki başarısını bu iki kafadara borçlu. Hamilton ve Valtteri Bottas klansmanın en iyi pilotları olarak yer aldı. 25 Ekim’de düzenlenen yarışta ilk turlarda yanlış tercih ettikleri lastikler yüzünden geri de kalmışlardı. Pist ekibinin yaptığı değişiklikler sonucunda 5. ve 6. turlarda yerlerini geri alarak aralarında ki kıyasıya yarışa tekrar can verdiler. Hamilton bireysel olarak rakibi ama takımdaş olarak katılan Bottas’ı son anlarda geçmeyi başararak inanması güç bir zafere imza atmış konumda yer alıyor. Her iki yarış pilotunun takımı olan Mercedes-AMG skor tabelasına çok değerli puanlar yazmayı başarmış konumda.

2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here