Leap Motor T03 Türkiye’de

1
8780

Dünya’da gelişen elektrikli otomobil pazarı her gün büyüyor. Bu pazar içerisine girmek zor olduğu kadar tutunmakta bir o kadar zor. Ancak Çin bu tarz otomobiller üretmekte zirvede yer alıyor. Çin merkezli otomobil üreticisi Leap Motor, T03 modeliyle elektrikli otomobil pazarına giriş yapıyor. Bugün sizler için hazırlamış olduğumuz içerik de Leap Motor T03 modelini inceleyeceğiz.

T03 Dış Tasarım

T03 modeli elektrikli araç pazarına güçlü bir giriş yaptı. Bu otomobil ekonomik şehir otomobili klasmanında yer alıyor. Bu otomobilden biraz bahsedecek olursak ağırlığı 1125kg’dır. Bu kadar hafif olan otomobilin uzunluğu 3620mm, genişliği 1652mm, yüksekliği 1592mm’dir. Bagaj hacmi ise 210 litredir. Bu küçük otomobil aslında 3 kişilik. Ancak biraz sıkışarak 4 yetişkin olarak binilebilir.

T03 dış tasarım

T03 Teknik Özellikler

T03’ün motor özelliklerine gelecek olursak söylediğimiz üzere bu otomobilde elektrik motoru bulunmaktadır. Bu motorun türü ise Permanent Magnet Synchronous Motor (PMSM) adı verilen bir motor tipidir. Önden çekiş sistemine sahip bu otomobil 0’dan 100 km/h hıza 14 saniyede çıkıyor. T03 modelinin maksimum sürati 100 km/h olarak belirlenmiştir. Otomobilin sahip olduğu elektrik motoru yaklaşık 75 beygir güç, 155 Nm tork üretmektedir.

T03 şarj

Batarya ve Şarj

Aracın batarya ve şarj kısmına gelecek olursak; fabrikanın bize vermiş olduğu veri menzili 403 km’dir. T03 evlerimizde bulunan priz yardımıyla 3.5 saat gibi bir sürede ful şarjına ulaşmaktadır. Özel şarj etme sistemleriyle birlikte bu süre 36 dakikaya kadar düşmektedir. Eğer özel şarj sistemi elinizde yok olsa bile endişe etmenize gerek yok. Çünkü bu otomobil 30 dakikada %80 şarj olabiliyor. Ortalama elektrik tüketimi 10.1kwh/100km olan otomobil 41kWh’lık bir bataryaya sahiptir. Bu bataryanın garantisi 8 yıl olarak verilmiştir.

 iç mekan

Aracın birazda yazılım kısmından bahsedecek olursak; araçta level 2 olarak sınıflandırılmış bir otonom sürüş bulunmakta. Bu otonom sürüşe yardımcı olacak 3 adet kamera ve 12 adet radar sistemi bulunmaktadır. Aynı zamanda bu otomobil telefonlarımız gibi zaman içerisinde güncellenebilmektedir.

Artık Türkiye’ye Geldi!

Leap Motor’un üretmiş olduğu T03 modeli artık Türkiye’de. Elektrikli araçların ülkemizde şarj istasyonlarının gelişmesiyle birlikte bu otomobil de artık Türkiye’de satışa sunuldu. Ancak Türkiye’deki yol ve trafik şartlarını göz önünde bulundurduğumuzda bu araç Türkiye’de tek şarj ile en az 300 km menzil sağlıyor. T03 modeli küçük tasarımına rağmen oldukça yeterli bir batarya olan 41kWh kapasiteli batarya ile geliyor. Gelelim bu küçük elektrikli otomobilin Türkiye fiyatına. ÖTV’siz ve KDV’siz 10-12 bin dolar gibi fiyat aralığında ülkemize gelen T03’ün Türkiye fiyatı 369.500 TL. Bu otomobil özellikle İstanbul gibi trafiğin ve park sıkıntısının çok olduğu şehirlerde sizi küçük tasarımıyla epey bir rahatlatacaktır.

Sıfır KM Araçlar

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here