Land Rover Discovery Sport İncelemesi

0
21626
Land Rover DIiscovery Sport 2020

Land Rover Discovery Sport incelemesi yaptık. Yeni Land Rover Discovery Sport hakkında detaylı bilgi bulabileceğiniz inceleme yazımızı mutlaka okuyun. Land Rover Discovery Sport özellikleri ve fiyatı hakkında detaylı bir inceleme…

Land Rover Discovery Sport İncelemesi

Land Rover Discovery Sport Türkiye’de Borusan otomotiv tarafından temsil ediliyor. Maceracı bir ruhu olan bu şahane aracın hem tasarımı hem de motor özellikleri önemli. Öne çıkan özellikleri ile Land Rover Discovery Sport fiyatı ve donanımı, onun hayalleri süslemesinin nedeni.

Yeni Discovery Sport Hakkında

Land Rover Discovery Sport 71 yıldır, her türlü doğa koşullarında yol almaya devam ediyor. Kapsamlı makyaj operasyonu baştan aşağı yenilenen Land Rover Discovery Sport, teknolojik anlamda da yenilendi. İç mekan konforu açısından zaten hep çok iyi olan Land Rover Discovery Sport, bu yıl kalite çıtasını, bir üst mertebeye taşıyor.

Yeni Rover Discovery Sport iç mekanda kullanılan premium işçilikle premium kompakt SUV, iddiasını arttırmış. En heyecan verici özelliği ise 24 farklı biçimde şekillenebilen 5+2 oturma alanı.

Land Rover Discovery İncelemesine de Bakın!

Son üç yılda tüm dünyada yarım milyona yakın adet satılan ve önemli bir başarıya imza atan marka, Premium Transverse Architecture (PTA) şasi-konfor ve yol tutuş gibi özlelikleri aynı zamanda uyumla bağlantılı ve dengeli kılabiliyor.

Önceki nesle göre %13 daha rijit bir gövdeye kavuşan Yeni Land Rover Discovery Sport, araç içinde ses ve titreşim olmasına izin vermiyor. Land Rover Discovery Sport sıkılaşan şasisi ile hem konfor hem de güvenlik anlamında her şeyi daha iyi kılıyor.

Land Rover Discovery Sport Donanım Seçenekleri

Land Rover Discovery Sport’un özelliklerine baktığımızda donanım konusunda aşağıdaki seçenekleri görüyoruz:

  • S,SE,HSE, First Edition ve Defender X olmak üzere beş farklı donanım paketi arasından seçim yapılabiliyor.
  • Bununla beraber dört farklı aksesuar paketi de sunuyor.
  • Tüm bunlara ek olarak çok geniş ve çok zengin bir aksesuar seçeneği ve kombinasyonu da var.

Yeni Land Rover Discovery Sport’un en dikkat çekici teknolojik özelliklerinden birini oluşturan Celar Sight Dijital Dikiz Aynası ise gerçekten çok farklı bir sürüş deneyimi yaşatıyor.

Sıfır Land Rover Discovery Fiyat Listesi

Verimli Hibrit Motor Seçenekleri

 Land Rover DIiscovery Sport 202048V elektrik destekli mild hibrit (MHEV) özelliğine sahip olan Land Rover Discovery Sport, bu sayede oldukça düşük yakıt tüketimi ve karbon emisyonu sağlıyor. 17km/s’nin altındaki hızlarda sürücü, fren pedalına bastığında içten yanmalı motor kapatılarak frenleme esnasında elde edilen enerji, Land Rover Discovery Sport’un zemininde yer alan bataryalarla depolanabiliyor. Bu enerji daha sonra elektrik motorunda kullanılarak içten yanmalı motora destek oluyor.

Mild Hibrit motor ile Land Rover Discovery Sport’un yakıt tüketimi ortalaması, 100km’de 5,5 litre.

Land Rover Discovery Sport’un Teknolojik Özellikleri

  • Clear Sight Dijital Dikiz Aynası

Clear Sight Dijital Dikiz Aynası, 50 derecelik açı ile hem daha geniş bir görüş alanına ulaşmayı hem de daha yüksek çözünürlük sunuyor. Bagajda büyük eşyalar varsa, arka cam kirliyse yine Clear Sight Dijital Dikiz Aynası, görüşün kesintisiz olmasını sağlıyor.

  • Ground View Sistemi

Ground View sistemi, 180 derece açılı bir ön kamera ile otomobilin kör noktalarında kalan kaldırım ya da yüksek çıkıntıları görülebilir hale getiriyor.

  • Kablosuz Şarj Her Yerde!

Yeni Discovery Sport’ta kablosuz şarj, her koltuk sırasında 12 voltluk şarj soketi / ikinci ve üçüncü sıra koltuklarda havalandırma menfezi gibi özellikler de sunuyor.

Yeni Discovery Sport’un Off-Road Kabiliyeti Nasıl?

Öncelikle bu aracın genleri hatta DNS’sı komple “off-road” diye bağırıyor. Dolayısıyla bu alanda Yeni Discovery Sport performansını tartışmak anlamsız. Ancak “yeni özelliklerle neler daha iyi olmuş” sorusuna yanıt arıyoruz:

  • 600mm su birikintisinden geçebiliyor.
  • 4 tekerlekten çekiş sistemi çok güçlü.
  • Bulunduğu yüzeye uygun çekiş özelliği de var.
  • Şeridi her durumda ortalayan Adaptif Hız Sabitleme teknolojisi, çok başarılı.
  • Öndeki araçla mesafeyi otomatik olarak ayarlayan sistem, istenirse devre dışı bırakılabiliyor (Off-Road için)

2. El Land Rover Discovery Sport Fiyat Listesi 

Yeni Discovery Sport Fiyat Özellikleri

Land Rover Discovery Sport fiyatı elbette özelliklerine, marka geçmişine ve logosunun gücüne orantılı bir rakam sunuyor. Sıfır Discovery Sport fiyatı 523 bin TL’den başlıyor.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here