Kia EV6 Sadece 24 Saatte 21.000 Adet Ön Sipariş Aldı

1
2913

Kia EV6 sadece 24 saatte 21.000 adet ön sipariş aldı. Markanın ilginç EV’si 21.000’den fazla ön siparişi yalnızca 24 saat içinde kendi iç pazarında aldığını doğruladı. Ayrıca Kia potansiyel olarak bu modelin ne kadar popüler olacağına dair bazı bilgiler sağladı.

Kia EV6 Sadece 24 Saatte 21.000 Adetlik Ön Siparişi

EV6, Hyundai’nin yeni IONIQ 5’in kardeş otomobili geçtiğimiz hafta tüm detaylarıyla ortaya çıktı. Ayrıca Hyundai IONIQ 5’te büyük ilgi gördü ve Güney Kore’de 23.760 adet ön siparişi 24 saat içinde aldı. EV6 teknik olarak Avrupa dahil çoğu pazara araç sunmamaktadır. Ancak Kia kendi ülkesinde alıcıların çevrimiçi rezervasyon yapmasına izin verdi. Ayrıca Kia, rezervasyon yapılması için özel bir web sitesi kurdu. Sadece Güney Kore’de 21.000 adet sipariş verildi.

Kia EV6 Sadece 24 Saatte 21.000 Adetlik Ön Siparişi

Kia yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kore’de, özel web sitesinin açıldığı ilk gün 21.000’den fazla potansiyel müşteri EV6 için çevrimiçi rezervasyon yaptı. EV6, bu yılın ikinci yarısından itibaren belirli küresel pazarlarda satışa sunulacak. ”

Kia of Europe 31 Mart’ta ön rezervasyonların da açık olduğunu duyurdu. Hatta alıcılara 100 Euro’luk iade edilebilir bir depozito için kendi EV6’larını önceden rezerve etme fırsatı verdi. Avrupa’daki ilk teslimatlara Eylül ayında başlamayı hedeflediğini söylüyor.

Kia Europe Başkanı Won-Jeong Jeong şunları söyledi; “İlk ‘özel’ elektrikli aracımız olarak, EV6’nın son derece popüler olmasını bekliyoruz. Kia EV6, uzun menzil ve ultra hızlı şarjı seçeneği sunar. Ayrıca EV6 geniş iç mekanı sayesinde lükten ödün vermeyen bir EV’dir. İnsanlara EV6’yı önceden rezerve etmelerine olanak sağladık. Elektrikli geleceklerini planlamaya başlamaları için en erken fırsatı vermek istedik.”

Kia EV6 Sadece 24 Saatte 21.000 Adet Ön Sipariş Aldı

Hyundai IONIQ 5 gibi, Kia EV6’nın da çok popüler bir model olması bekleniyor. Çünkü elektrikli araçlar şimdiye kadar ağırlıklı olarak premium fiyat etiketleri eklenmiş premium modellerdi. Kia, EV6’nın fiyatlarını henüz onaylamadı. Ancak ön sipariş verenler ile Kia’nın Mayıs ayından itibaren iletişime geçeceğini açıkladı. Marka tam siparişi tamamlamak için hangi modeli istediklerini belirleyeceğini söyledi. Şimdiye kadar, Kia EV6’nın IONIQ 5 ile karşılaştırıldığında öne çıktığı yer GT versiyonudur. Ayrıca bu, geçen hafta Kia tarafından duyurulmuştu. Sadece 3,5 saniyede 0-100 km/s hızlanma vaat eden etkileyici bir 430kW / 740 Nm güç aktarım mekanizmasına sahiptir.

İkinci El Kia İlanları

1 YORUM

  1. evet araç çok güzel görünüyor ama bu araç alma çılgınlığı nedir onu anlamıyorum ya da bu insanların gelirleri ne kadar merak ediyorum 🙂

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here