Kanada Başbakanı’nın en az beş araçlık bir konvoy ile yolculuk etmesi bir kuraldır. Bu kurala göre Kanada’nın resmi devlet arabaları, ön plana çıkmaktadır. Günümüzde Kanada başkanı Justin Trudeau’dur. 2015’te tekrar iktidara geldiğinde, işe gitmek için araba kullanmanın keyfinden vazgeçmek zorunda kaldı. Kanada Hükümetine göre güvenlik nedeniyle başbakanların araba kullanmasına izin verilmemektedir. Ayrıca Başbakan Koruma Dairesi, başbakan ve ailesinin güvenlik dahil bütün ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Chevrolet SuburbanKanadanın Resmi Devlet Arabaları

Justin Trudeau’nun en önemli araçlarından biri de Chevrolet Suburban olmaktadır. Ayrıca Chevrolet, Kanada’daki en önemli otomobil markalarından biri olmaktadır. Amerikan otomobil üreticisi Chevrolet, devlet başkanları için birçok farklı modelde ve donanımda otomobil üretmektedir. Üstün koruma teknolojisine sahip olan bu araçlar, Kanada Başbakanı’nın vazgeçilmez modellerinden biridir. Örnek olarak 2017 yılında başbakan Trudeau, Regina’yı ziyaret ettiğinde konvoyunda 3 tane Chevrolet Suburban mevcuttu.

İkinci El Chevrolet İlanları

Cadillac DTS LimuzinKanadanın Resmi Devlet Arabaları

Cadillac DTS Limüzin, dünyanın en ünlü VIP/Cumhurbaşkanlığı araçlarından biridir. Ayrıca listemizdeki ve Başkan Justin Trudeau’nun kullandığı en güvenli araçlardan biri olmaktadır. Örnek olarak Genç başkan, Hindistan seyahatine giderken kargo uçağında iki tane Cadillac DTS Limuzin ile gitmiştir. Böylece gittiği her ülkede kendi güvenliğini en üst seviyeye çıkarmayı başarmaktadır.

İkinci El Cadillac İlanları

Chrysler 300Kanadanın Resmi Devlet Arabaları

“Kanada’nın Resmi Devlet Arabaları” listesinin sonuncusu Chrysler 300 olmaktadır. Chrysler 300, devlet başkanlarının kullandığı resmi bir devlet aracıdır. Önceden de dediğim gibi Başbakanın en az beş araçlık bir konvoyla sürülmesi bir kuraldır. Bu yüzden Chrysler 300’ler en etkili araçlar olarak değerlendirilmektedir. Listemizdeki diğer araçlara göre daha muhafazakar olsalar da içlerinde birçok farklı teknolojiyi ve donanımı barındırmaktadırlar. Chrysler 300, Kanada polisi tarafından uygun görüldüğü üzere konvoyun boyutunun ayarlanabilmesi için çok önemlidir. Dikkat çekici noktalardan biri de Başbakan’ın aracının standart bir Ontario plakasına sahip olmasıdır. Böylece Kanada Başbakanı ve diğer devlet adamları, kendilerini daha az belli etmektedir. Son olarak konvoy genellikle Chrysler 300 tarafından yönetilmektedir.

İkinci El Chyrsler 300 İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here