Kadınlara Özel Ralli: Princesses Richard Mille

0
1022
kadınlara-özel-ralli
kadınlara-özel-ralli

Viviane Zaniroli, erkeklerin egemen olduğu ve aşırı kalabalık klasik arabalar dünyasında kadınlara özel bir marka ve alan yarattı. 2000 yılında lanse edilen Zaniroli Rallyes, koleksiyonerlerin yalnızca kadınlara yönelik ilk otomobil rallisini tanıttı. Bugün Rallye des Princesses Richard Mille, kadınlara özel kaçırılmayacak bir organizasyon diyebiliriz. Viviane Zaniroli bunu hayal etti ve başardı.

Başlangıçta Rallye des Princesses Richard Mille, 1929’dan 1974’e kadar tamamen kadın ekipler için Kont Edme de Rohan-Chabot tarafından kurulan ve düzenlenen Rallye Paris – San-Raphael’den ilham almış. Bu yüzden, sadece kadın mürettebat için ayrılmış gezegenin yarışmaları olarak anılıyor.

Kadınlara Özel Konsept-Turizm Konsepti

kadınlara-özel-klasik-araba-yarışı
kadınlara-özel-klasik-araba-yarışı

Rallye des Princesses Richard Mille, turizm ve spor arasındaki bu rekreasyonel düzenlilik rallisini yaratarak meşaleyi yaktı. Bunlar zamanlarının ötesinde “konsept-turizm” tatilleri olarak değerlendiriliyor. Fransa’nın en güzel köşelerinden geçerek, klasik arabalarla ve sadece kadınlar arasında bir Akdeniz sahilinin kenarına varmak özellikle eğlenceli bir aktivite olarak göze çarpıyor. Erkekler olmadan rekabet ve yoldaşlık olarak tanımlanan kaçamağın lüks otellerde harika manzaralar ve geceler içerdiği, incelenmiş ve ayrıntılı bir rotadan oluştuğunu söyleyebiliriz.

Klasik Araba Sektörünün Eğlencesi Aşırı Yoğunken Kadınlara Özel Yapmak Cesaret İster!

kadınlara-özel-yarış
kadınlara-özel-yarış

Klasik arabalarla ilgili eğlence sektörü aşırı yüklenmiş görünebilir. Klasik bir otomobil için hangi etkinlikler arasından seçim yapacağınız söz konusu olduğunda, seçim yapmakta gerçekten zorlanıyorsunuz. Yıl boyunca her hafta ve her hafta sonu düzinelerce protesto oluyor. Bu yüzden, buna girmeye cesaret etmek tehlikeli de gözükebilir.

2000’li yılların başında, sadece kadınlar için klasik araba rallisi başlatmak da kolay değildi. Klasik otomobil koleksiyonerlerinin % 95’inin erkek olduğu tahmin ediliyor. Bu yüzden tamamen kadınsı bir niş yaratmak hiçte kolay değil.

Sektör Muhteşem Büyüyor

Uluslararası Taşıtlar Federasyonu FIVA tarafından yürütülen pazar araştırmalarına göre, o zamandan bu yana koleksiyoner sayısı on katına çıktı. Bununla birlikte Avrupalı ​​koleksiyonerlerin küresel yıllık bütçesi 2017’de 30 milyar Euro’nun üzerine çıktı. Anciennes, tüm ülkelerin tüm kulüplerini bir araya getiren bir dünya organizasyonu diyebiliriz. Tüm ilgili faaliyetlerle klasik otomobil sektörü muazzam bir şekilde büyüdüğünü görebiliyoruz. Özellikle otomobille bağlantılı olan ve sektöre ilişkin rakamların iyi korunduğu bir ülke olan İngiltere’de, klasik otomobil etkinliklerine yıllık katılımcı sayısı 1997’de 500.000’den 2017’de 5.000.000’in üzerine çıktı.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here