Jaguar, 2021 E-Pace gibi mevcut modelleri güncellemek için çok çalışıyor ve hatta efsanevi E-Type’ın 60. yılını kutlamak için yeni bir özel Sürüm F-Type’ı piyasaya sürdü. Ancak İngiliz otomobil üreticisi, merakla beklenen Yeni Vision Gran Turismo süper otomobilini Çarşamba günü saat 18: 00’de Facebook’ta özel bir canlı etkinlikte tanıtacağını duyurduğu için daha fazla heyecan geliyor. Jaguar, en son Vision Gran Turismo Concept’in kısa bir tanıtım videosunu yayınladı.

Second Vision Gran Turismo Konsepti

İngiliz otomobil üreticisinin yarış simülatörü için vahşi Jaguar Vision Gran Turismo’yu tanıtmasının üzerinden sadece 14 ay geçti. Bu araç inanılmaz derecede şık bir görünüme sahiptir. Kesinlikle uzun süredir devam eden Vision Turismo serisindeki en ilgi çekici araçlardan biriydi.

Bu teaser bize yeni aracın dış tasarımının bir ön izlemesini sunmuyor, ancak aracın sesi tamamen elektrikli olacağını gösteriyor. Geçen yılki Jaguar Vision Gran Turismo, 1.005 hp ve 885 lb-ft tork üretmek için bir araya getirilen üç elektrikli motorla tasarlandı. İlginç bir şekilde Jaguar, D-Tipi Long Nose yarış arabasının kayıtlarını arabanın müziği olarak kullandı. Ancak muhtemelen bu yeni konsept ile duyulan tek şey elektrikli uğultu olacak.

Second Vision Gran Turismo Konsepti
Second Vision Gran Turismo Konsepti

Yeni aracın nasıl görüneceği belirsizliğini koruyor. Tahmin edersek, muhtemelen geçen yılın sanal yarış otomobili ile pek çok benzerliği paylaşacak, ancak tasarımında bir dizi güncellemeden yararlanacak. Anlayabildiğimiz kadarıyla, resimde görülen araba Hunaudieres’i doğrudan Le Mans’a doğru sürüyor gibi görünüyor.

Planlanan üretim aracının tamamen elektrikli olacağı ve Jaguar’ın Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) ile “EV-Tipi” etiketini ticari marka haline getirme hareketiyle bağlantılı olacağı açıktır. Vision Turismo’nun üç elektrik motoruyla bin beygir gücünün kuzeyinde üretmesi bekleniyor. Jaguar hayranlarının şu anda yapabileceği tek şey beklemek ve 16 Aralık’taki açıklamanın neler getireceğini görmek. Tanıtım muhtemelen Gran Turismo oyuncuları için ikinci Jaguar VGT’ye de ışık tutacak.

Jaguar’ın kısa teaser’ı, paketlerin 16 Aralık saat 13.00’da araçtan çıkarılacağını doğruluyor. Bu da şirketin bizim için ne sakladığını görmek için uzun süre beklememiz gerekmediği anlamına geliyor.

İkinci El Jaguar İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here