Jaguar Land Rover’ın Yeni CEO’su Thierry Bolloré Oldu

3
2479
Natarajan Chandrasekaran

Fransız otomobil devi Renault’un eski patronu Thierry Bolloré, İngiltere’nin en büyük otomobil üreticisi Jaguar Land Rover’ın genel müdürü olarak atandı.

57 yaşındaki Bolloré, koronavirüs pandemisinin yol açtığı küresel ekonomik krizin ortasında yeni araçlara yönelik tüketici talebinin düşmesi nedeniyle JLR’ye, otomobil endüstrisi için tarihteki en kötü krizlerinden birinde yol göstermekle görevlendirilecek. JLR’nin şuan ki CEO’su Ralf Speth Eylül ayında emekliliğe ayrılacağını açıklamıştı.

Jaguar Land Rover Krizin Eşiğinde

Hindistanlı Tata Motors’a ait olan şirket, Mart ayından bu yana üç ay içinde 500 milyon £ kaybetti ve bu hafta en son sonuçlarını açıklaması bekleniyor. Pandeminin getirdiği satışlardaki çöküşle yüzleştiği için 1 milyar sterlin ekstra maliyet tasarrufu istiyor.

Thierry Bolloré Jaguar Land Rover’da Olmaktan Mutlu

Bolloré şunları söyledi: “Jaguar Land Rover, eşsiz marka mirası, zarif tasarımı ve derin mühendislik bütünlüğü ile tüm dünyada biliniyor. Bu fantastik şirkete liderlik etmek benim için bir ayrıcalık olacak. Tutkuları ve ruhları ile tanınan Jaguar Land Rover çalışanları, başarısının arkasındaki itici güç. Bu ikonik şirketin geleceğini şekillendirmeye devam eden takıma katılmaktan dolayı daha heyecanlı olamazdım. ”

Bolloré, devlerin egemen olduğu bir endüstride küçülen bir işi miras alacak. JLR’nin BMW ile bazı teknolojileri paylaşmaya yönelik düzenlemeleri olsa da, grubun Avrupa ve Çin emisyon kurallarını karşılamak için gereken yeni elektrikli sürüş sistemlerine yatırım yapma maliyetlerini karşılamaya yardımcı olacak daha büyük bir ortağı yok.

Bolloré, son zamanlarda Groupe Renault CEO’suydu. Daha önce küresel otomotiv tedarikçisi Faurecia’da üst düzey pozisyonlarda otomotiv işinde geniş bir uzmanlığa sahip bir isim.

Thierry Bolloré

Tata Motors’tan Natarajan Chandrasekaran Ralf Speth’e Teşekkür Etti

Tata Motors başkanı Natarajan Chandrasekaran yaptığı açıklama Bolloré ve tecrübesine güvendiklerini belirtti. “ Jaguar Land Rover’da Thierry’i karşılamaktan memnunum. Kompleks dönüşümleri uygulayarak kendini kanıtlanmış tecrübeli küresel yönetici olan Thierry, endüstrideki en saygı değer pozisyonlardan birine bol miktarda tecrübe getirecek.” Sözlerini ise eski CEO Ralf Speth’e şükranlarını sunarak bitirdi. “Jaguar Land Rover’daki 10 yıllık olağanüstü ileri görüş ve yetenekleri için teşekkür eder ve Tata Sons yönetimindeki var olan rolüne ek olarak bağımsız yönetim kurulundaki yeni pozisyonuna hoş geldin diyorum.”

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here