iPhone 12 tanıtıldı. Apple yeni akıllı telefonu olan iPhone 12’nin fiyatını, tasarımını ve yeni gelen özelliklerini bugün yaptığı etkinlikte tüm dünyaya açıkladı. Peki iOS 14 ile Apple CarPlay uygulaması nasıl değişti? Sizler için inceledik.

iPhone 12 Tanıtıldı !

Öncelikle yeni tanıtılan iPhone 12 ile ilgili kısa bir özet geçerek başlamak istiyorum. 3 farklı ekran boyut seçeneği içeren yeni iPhone 12 modelleri sırasıyla şu şekilde; iPhone 12 Mini (5,4 inç ekran), iPhone 12 (6,1 inç ekran), iPhone 12 Pro (6,1 inç ekran), iPhone 12 Pro Max (6,7 inç ekran).

iPhone 12 fiyat

iPhone 12 Fiyat

Peki iPhone 12 ne kadar? Geçen yılın en çok ilgi gören telefonlarından birisi olan iPhone 11’in en standart versiyonu 8.000 TL civarı bir fiyatla piyasadaydı. Ancak iPhone 12 ile bu fiyat etiketinin yukarılara doğru çıkması bekleniyor. Türkiye fiyatı henüz netleşmeyen yeni akıllı telefonun Amerika fiyatı aşağıdaki gibi olacak.

iPhone 12 Mini       : 700 $

iPhone 12              : 800 $

iPhone 12 Pro        : 999 $

iPhone 12 Pro Max : 1090 $

Vergi uzmanı Ozan Bingöl tarafından yapılan hesaplamayla ABD fiyatı 999 $ olan iPhone 12 Pro Türkiye fiyatı bayi karı hariç 15.534 TL civarı olacak.

Apple CarPlay Nedir?

Gelelim şimdi asıl konumuz olan Apple CarPlay’e. Öncelikle Apple CarPlay nedir? Apple CarPlay ile uyumlu uygulamalar? Apple CarPlay ile uyumlu otomobiller? Gibi sorularınıza cevap vererek başlayalım.

iPhone 12 tanıtıldı

Apple CarPlay Nedir? Apple CarPlay, firmanın tanımıyla “Mükemmel bir yardımcı pilot.”. Trafikteyken dikkat oldukça önemli bir unsurdur. Ülkemizde Eylül ayında yapılan kazaların %87’si sürücü hatası ile olmuş. Bu küçük istatistik bile Apple CarPlay’in hayati derecede önemli bir uygulama olduğunu kanıtlıyor. İşte The Wall Street Journal’da teknoloji yazarı olarak görev yapan Joanna Stern’ün Apple CarPlay ile ilgili görüşleri; “Yeni arabam Apple CarPlay teknolojisine sahip ve hayatım artık çok daha iyi.”

2020 Eylül Ayı Trafik Kazaları İstatistikleri

Apple CarPlay, seyahatleriniz sırasında gözlerinizi ve dikkatiniz yoldan ayırmadan, akıllı telefonunuzu sesli komutlarla kullanma imkânı sunuyor. Örneğin, Siri’ye dilediğiniz an “arabam.com trink sat merkezi” diyerek en yakın arabam.com trink sat merkezine yol tarifi alabilir ve arabam.com “Çat Kapı” hizmeti ile arabanızı 1 saat içerisinde arabam.com’a değerinde trink satabilirsiniz. Ve bu yol tarifini alırken de gözlerinizi yoldan ayırmak zorunda kalmazsınız.

apple CarPlay navigasyon

Ayrıca Apple CarPlay yalnızca navigasyon hizmeti sunmuyor. Dilediğiniz an Apple CarPlay ve Siri aracılığıyla rehberinizde kayıtlı birini arayabilir ya da mesaj gönderebilirsiniz. Üstelik tüm bunları yaparken ellerinizi direksiyondan ayırmak zorunda kalmazsınız. Ayrıca gelen aramaları sesli komutlarla cevaplayabilir ya da gelen mesajları dinleyebilirsiniz.

Tüm bunların dışında müziklerinizi kusursuz bir şekilde düzenleyip istediğiniz an birkaç kelime söyleyerek değiştirebilirsiniz ya da kişisel takviminizi de sesli komutlarla düzenleyebilir ya da kontrol edebilirsiniz bu sayede hiçbir görüşmeye gecikmez ya da özel günleri unutmazsınız.

Apple CarPlay ile Uyumlu Uygulamalar

Apple CarPlay teknolojisi birçok uygulama ile entegre bir şekilde çalışabiliyor. Bu durumsa seyahatleriniz şüphesiz daha keyifli hale getiriyor. Ayrıca otomotiv üreticileri tarafında geliştirilen uygulamaları da destekleyen Apple CarPlay, otomobilinizin özelliklerini yönetme konusunda da sizlerin en iyi yardımcısı oluyor. Tüm bunların dışında üçüncü taraf uygulama geliştiricileri tarafından da geliştirilen uygulamalar sayesinde de zenginleşen CarPlay, teknolojik olarak parlak bir gelecek vadediyor.

Apple CarPlay ile Uyumlu Otomobiller

Apple CarPlay, otomotiv dünyasının liderlerinin birçoğuyla iş birliği içinde çalışıyor. Üstelik bu yelpaze giderek genişliyor.

Apple CarPlay uyumlu otomobiller listesi.

iPhone 12 Tanıtıldı ! iOS 14 ile Apple CarPlay Nasıl Değişti?

Yeni akıllı telefon iPhone 12 iOS 14 işletim sistemi ile tanıtıldı. Yeni yayınlanan iOS 14 ile Apple CarPlay görece hızlandı. Ayrıca eklenen kişiselleştirilebilir duvar kâğıdı özelliğiyle monotonluktan uzaklaşan yeni CarPlay, artık daha estetik bir görüntü sunuyor.

Ayrıca elektrikli otomobiller için hızlı şarj istasyonlarını gösteren yepyeni bir uygulama da dikkatlerimizden kaçmadı. Bunun dışında yemek yiyebileceğiniz en yakın restoranları ve park alanlarını gösteren uygulamalarla da bir arabadan beklenenlerin üzerine çıkıyor.

iphone 12 tanıtıldı

Sıkı durun bizim en çok beğendiğimiz özellik, Apple CarKey. iPhone’nun NFC özelliğini kullanarak otomobilinize girebilir ve iMassage ile istediğiniz kişiye otomobilinizi kullanabilmesi için tam yetki verebilirsiniz. Güvenlik hususunda da oldukça güven veren bu özelliği, telefonunuzu kaybettiğiniz an iCloud üzerinden pasifleştirebilirsiniz. Otoriteler bu sistemin fiziksel anahtarlardan çok daha güvenli olduğu yönünde hemfikir.

Apple CarKey

İkinci El Otomobil Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here