İngiltere 2030’da Fosil Yakıtlı Araç Satışını Yasaklıyor

0
1527
İngiltere 2030 Yılında Fosil Yakıtlı Araç Satışını Yasaklıyor

Son yılların en büyük devrimlerinden biri olan elektrikli otomobillerin giderek gelişmesi ve ortaya çıkan sıfır karbon emisyonu terimi ile benzinli ve dizel yakıtlı otomobillerin doğaya verdiği zararlar daha belirgin olarak karşımıza çıktı. Bu konuda birçok Dünya’nın dört bir yanından ülkeler arka arkaya destek paketleri ve teşvikler yayınlamaya başladı. Çin başta olmak üzere, elektrikli otomobillere teşvikler olumlu geri dönüşlerle karşılandı. Marka bazında da Volvo, ortalama karbon salınım hedeflerini tutturduğu ve geliştirdiği için Avrupa’nın en çevreci otomotiv üreticisi seçildi. Tüm bunlar ek olarak da yakın bir zaman önce yapılan açıklamaya göre İngiltere 2030’da fosil yakıtlı araç satışını yasaklıyor.

Sıfır Karbon Emisyonu Yarışında Volvo Lider!

Çin Elektrikli Otomobil Piyasasını Desteklemeye Devam Ediyor.

İngiltere 2030’da Fosil Yakıtlı Araç Satışını Yasaklıyor

İngiltere, elektrikli araçların piyasaya sürülmesini hızlandırmaya yardımcı olmak için 2040’ta getirmeyi planladığı yasakları önce 2035 yılına çekmişti ancak geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalar neticesinde bu tarihin 2030’a kadar düşeceği planlanıyor. İklimin korunması için bu kısıtlamaları büyük bir zorunluluk olarak gören Boris Johnson hükümeti; bu geçişi hızlandırmak amacıyla ülkedeki şarj altyapılarına 660 milyon dolarlık dev bir yatırım yapmayı hedefliyor. Ayrıca BBC ve New York Times haberlerine göre hibrit otomobillerin satışları 2035 yılına kadar devam edebilecek ancak benzinli ve dizel motorlu araçların satışı hızla azaltılacak.

benzinli ve dizel araçların sonu

Karbon Emisyon Nedir? Zararları Nelerdir?

Otomobil Üreticileri Durumdan Rahatsız

Otomobil üreticileri bu kararlardan dolayı oldukça rahatsız. Honda cephesi yaptığı açıklamalarla, fosil yakıtlı araçların yasaklanmasını anlayabildiğini ancak hibrit motora sahip araçlara getirilen bu yasaklamanın çok kısıtlayıcı olduğunu savundu. Toyota ise bu kararlara tepki gösteren bir diğer otomotiv devi oldu. Toyota’nın da gündeminde hibrit araçlara getirilen yasaklar vardı. Hibrit araçlara getirilecek olan yasakların kesinleşmesi halinde İngiltere’deki yatırımlarını yeniden gözden geçireceğini duyuran Japon otomotiv üreticisi; bu konuda geri adım atmaya pek yanaşmayacak gibi ancak olası bir tarih uzatma hamlesi tarafların anlaşmasına önayak olabilir.

Diğer Avrupa Ülkelerinde De Benzer Yasaklar Planlanıyor

Tıpkı İngiltere gibi Almanya, İrlanda ve Hollanda da elektrikli araçlara geçişi kolaylaştırmak adına 2030 yılında benzinli ve dizel araç satışlarını yasaklamaya hazırlanıyor. Bu ülkelerin yanı sıra Fransa’nın 2040 yılında bu yasakları yürürlüğe koyması düşünülürken İskandinav ülkelerinden Norveç’in ise 2025 yılında bu yasakları uygulaması öngörülüyor.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here