Ineos Mercedes-AMG F1 Takımından Hisse Aldı

0
2621
ineos mercedes-amg
Toto Wolff, Sir Jim Ratcliffe and Ola Källenius with the Mercedes-AMG F1 W11 EQ Performance

Grenadier isimli off-road aracın üreticisi olan İngiliz otomobil üreticisi Ineos, Mercedes-AMG F1 takımından hisse aldı. Aynı zamanda dünyanın en büyük kimya şirketlerinden biri olan Ineos, halihazırda Mercedes-AMG firmasının sponsoru olarak bulunuyordu. Bu anlaşma ile birlikte takımın hisselerinin %33’üne sahip olacaklar. Mercedes-AMG takımının %60’ı Daimler grubundaydı ve %30’u takım patronu Toto Wolff’ün elindeydi. Daimler grubu hisselerinin yarısını Ineos’a devretti.

Ayrıca bu yeni anlaşmanın, Ineos firmasının Mercedes-Benz’den Fransa’da bulunan Smart fabrikasını almasıyla da ilgili olduğunu düşünülüyor. Ineos Automotive, Grenadier off-roader’ı orada üretecek ve Smart’ı da sözleşmeli olarak üretmeye devam edecek.

Toto Wolff, Mercedes-AMG’yi mutlak üstünlük elde ettiği yılların tamamında yönetti. Bir süredir sözleşme konusunda görüşmeler sürüyordu ve farklı bir yere gideceği iddia ediliyordu. Yapılan son anlaşma ile takımın üç yıl daha başında durmayı kabul etti ve hissesini biraz daha arttırdı. Mercedes-AMG F1 takımı, hala daha Mercedes firmasının resmi bir kolu olarak devam ediyor. Bu sayede firmanın şasisi ve güç üniteleri kullanılmaya devam ediliyor. Ayrıca Formula 1 teknolojisinin motorsporları dışında yol araçlarında da kullanılmasının önü açılıyor.

Mercedes-AMG F1 Takımının Potansiyeli Oldukça Yüksek

Ineos başkanı Ratcliffe ise şunları söyledi: “Bu yılın başlarında F1’e girdiğimizde, çıtayı üste taşıyan Mercedes ekibi ile bunu yapmayı seçtik ve o zamandan beri katılımımızı nasıl artırabileceğimiz konusunda tartışmalar içindeyiz. Bu, oyunun en tepesindeki bir takıma finansal yatırım yapmak için eşsiz bir fırsat, gelecekte de büyümek için iyi bir potansiyele sahip. ”

Mercedes başkanı Ola Källenius, anlaşmanın “ekibin gelecekteki büyümesi ve gelişimi için gerçek potansiyeli gören Ineos’taki yatırımcıları çekebilmemiz oldukça önemli.” dedi.

Toto Wolff, “Bu takım benim için bir aile gibi. Birlikte o kadar çok iniş ve çıkış yaşadık ki, bu sporda daha iyi bir grup insanla çalışmayı hayal bile edemiyorum.” dedi. Wolff’un yeni anlaşması, 2021 takımı ile ilgili önemli soru işaretlerini de ortadan kaldırıyor. Yedi kez şampiyon olan Lewis Hamilton ile yeni bir anlaşma yapılması yakın gözüküyor.

İkinci El Mercedes İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here