İlk Defa Pist Gününe Katılacakların Bilmesi Gerekenler… Pist günleri göz korkutucu, sinir bozucu ve hatta hazır değilseniz zarar verici olabilir. Arabanızın sınırlarını zorlamak ve sonunda yolda yapamayacağınız tüm çılgın şeyleri yapmak için en iyi çözümlerden biri de Pist Günleri olmaktadır. Herhangi bir araba ustasıysanız ve / veya herhangi bir hızlı arabanız varsa, pist günleri deneyimin önemli bir parçasıdır. 1990’ların Miata’sına veya yepyeni bir Porsche Taycan Turbo S’ye sahip olabilirsiniz. Fakat pistte dolaşana kadar gerçekten ne kadar eğlenceli olduğunu asla bilemezsiniz. Psikolojik terapiden daha ucuz olan pist günleri, gerçekten nefes almanıza ve rahatlamanıza olanak tanımaktadır. Piste çıkmadan önce bilmeniz gereken bazı önemli konular bulunmakta. Bu yüzden sizlere “İlk Defa Pist Gününe Katılacakların Bilmesi Gerekenler” adlı içeriğimizi oluşturduk.

Güvenlik ekipmanları

Pek çok pist ve yarışma, pistte olmanız gerekenler konusunda bazı temel kurallara ve normalde resmi yarışların bir parçası olmak için daha katı kurallara sahiptir. En belirgin öğe bir yangın söndürücüdür. Özellikle internetten satın alabileceğiniz birçok farklı yangın söndürücü kiti bulunmaktadır. Böylece sürüş esnasında olası bir yangının önüne geçebilmenin en iyi yolu, aracınızda bulundurduğunuz kitlerdir. Diğer gereksinimler, takla kafesi, dört veya beş noktalı emniyet kemeri ve sürücü camı ağı gibi şeyleri içerebilir. Fakat bunların maliyetleri oldukça yüksektir. Bu yüzden standart bir arabanın sahip olduğu güvenlik önlemleri de pist günü için oldukça yeterlidir. Ayrıca aracınızda bir ilk yardım çantasının bulunması da şiddetle tavsiye edilmektedir. Genellikle pist günlerinde birçok sağlık çalışanı ve ilk yardım bile çalışanlar olsa da aracınızda ilk yardım kiti bulundurmak, size her zaman avantaj sağlayacaktır.

Güvenlik Ekipmanları Detayları

İlk Defa Pist Gününe Katılacakların

Her yerde söylenildiği gibi Kask Hayat Kurtarır!  Bu yüzden alabileceğiniz en iyi kaskı almalısınız. Otomobil ve motosiklet sürüşlerinde genellikle birbirlerinden farklı kasklar kullanılmaktadır. Fakat otomobiller için düzenlenen pist günlerinde de en iyi ve sağlam kaskı kullanmalısınız. Kask konusunda birçok farklı marka ve model bulunmaktadır. Bu yüzden detaylı araştırma yapıp, size uygun olan en iyi kaskı almaya özen gösterin. Ayrıca boyun koruması da oldukça önemlidir. genellikle kullanılmasa da kaza anında kaskın boynunuza vereceği darbeyi engellemektedir. Ayrıca tulum, eldiven gibi vücut için oldukça önemli ekipmanları da kullanabilirsiniz. Özellikle normal pist günleri için eldiven kullanımı oldukça işe yarar olmaktadır. Ayrıca iyi bir eldiven, direksiyon hakimiyetinizi maksimuma çıkarmaktadır.

Takip Kuralları ve Pist Kurallarıİlk Defa Pist Gününe Katılacakların

Parkura göre pistin bazı kuralları değişebilmektedir. Fakat pist günlerinde egonuza yenik düşmeyin ve etrafınızdaki araçlar ile yarışmaya çalışmayın. Unutmayın! Pist günleri sadece kendiniz ile yarıştığınız günlerdir. Daha hızlı arabalar için sağda (Pist ve ülkeye göre değişmektedir) kalın, asla diğer arabalara çarpmayın veya dokunmayın, nasıl güvenli bir şekilde ve yalnızca sinyal verildiğinde sollamayı bilin ve her zaman bayrakların farkında olun. Yangın gibi olaylar olmadıkça arabanızdan asla çıkmayın, aracınız bozulursa veya sorun yaşarsa yetkililerin gelmesini bekleyin. Araçların kör noktalarında olmadığınızdan emin olun.

Ayrıca, bir otoyolda olduğu gibi önünüzdeki diğer arabalar ile aranızda bir mesafe bırakın. Korna çalmak, yön değiştirmek veya yanıp sönen ışıklar asla kabul edilebilir bir iletişim yolu değildir.

Araç Kontrolüİlk Defa Pist Gününe Katılacakların

Yağ seviyelerini, yağ kalitesini, soğutma sıvısını, fren balatalarını ve şanzıman sıvısını sürüşlerinizden önce ve sonra kontrol etmelisiniz. Ayrıca lastikler, pist sürüşlerinin en çok kazaya sebep olan parçalarıdır. İyi bir lastiğe sahip olduğunuzdan emin olmalısınız. Performansını arttırmak isteyen kişiler için spor lastikler mevcuttur. Fakat spor lastikleri, normal lastiklere göre çok çabuk aşınır ve pahalıdır.  Performans lastikleri sizi gerçekten çizgide tutmak için yapılmıştır. Aracınızda kullanacağınız en iyi parçalar, pist günündeki verimizi arttırmaktadır. Bu yüzden aracınıza aldığınız performans kitleri ve parçaları, pist günlerindeki zevkinizi ve sürüşünüzü de iyileştirmektedir. Aracın kontrolü, yeni başlayan sürücüler ve ileri seviye sürücüler içinde en önemli noktalardan biridir. Bu yüzden pist günlerine katılan sürücülerin birçoğu, pist gününden sonra araçlarının birçok eksik yönlerini  bulabilirler. Böylece aracınızın gelişimini, pist sürüşlerinden sonra gerçekleştirmelisiniz. Unutmayın ki her parça veya kit sizin aracınıza iyi gelmeyebilir.

Güncel İkinci El Araba İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here