Kullanılmış bir araba satın alma zamanınız geldiyse, alırken iyi sürüş koşullarında olduğundan emin olmanız çok önemlidir. Arızalı veya bozuk olabilecek hiçbir şeyi kaçırmayın! Bir satın alma işlemi yapmadan önce tüm önemli ayrıntıları yakaladığınızdan emin olmak için bu kontrol listesini kullanın.

Satıcının her dediğine inanmayın!

Alırken Bunlara Dikkat Edin;

Kapılar

Arabanın tüm kapılarına bir bakın ve çok fazla gürültü ve çaba sarf etmeden düzgün bir şekilde açılıp kapandıklarından emin olun. Bozuk bir kapının olması gerektiği gibi açılıp kapanması, daha sonra oldukça maliyetli olabilecek bir şeydir.

Triger Kayışı

Triger kayışı koptuğunda, kullanılmış arabanızda yapmanız gereken daha pahalı onarımlardan biri olacaktır. Aracı satın almadan önce, özellikle de arabada çok fazla kilometre varsa, triger kayışının iyi göründüğünü iki kez kontrol edin. Çoğu triger kayışının yaklaşık 100.000 kmde değiştirilmesi gerekecektir.

Sıvı yağ

Aracın yağını kontrol ederek araç ve önceki sahibi veya mevcut satıcısı hakkında çok şey anlatabilirsiniz. Yağ siyah görünüyorsa ve parmaklarınızda bir iz bırakıyorsa, bir süredir değiştirilmediği anlamına gelir.

Döşeme

Alırken Döşemeyi kapsamlı bir şekilde inceleyin ve herhangi bir yırtık, leke veya çalışmayan kolçak olup olmadığına bakın. Bir yırtık kısmını asla gözden kaçırmamalısınız. Eğer arabayı satın alır ve düzenli olarak kullanırsanız, koltuklarınızdan birinde bir sorun olup olmadığını çabucak fark edeceksiniz.

Klima

Klimayı açın ve çalışıp çalışmadığını görmek için yeterince bekleyin. Otomobili satın aldıktan kısa bir süre sonra soğutucuyu yeniden şarj etmek zorunda kalmak eğlenceli değildir ve çalışmayan bir klima sistemi, tamir edilmesi gereken büyük paralar anlamına gelebilir.

Koku Sorun Belirtisidir!

Satıcının arabada bir hava spreyi varsa, kötü bir kokuyu örtbas etmeye çalıştığının bir işareti olabilir. Test sürüşünüz sırasında, içeriden biraz hava spreyi kokusu almaya çalışmak için camları açtığınızdan emin olun. Bu şekilde, arabanın gerçekten nasıl koktuğuna dair daha iyi bir fikir edinebilirsiniz.

Direksiyon

Test sürüşüne çıkarken, direksiyon simidi size otomobilin genel sağlığı hakkında çeşitli ipuçları verecektir. Yüksek hızlarda sallanırsa, bazı büyük onarımlara girebilirsiniz;
En azından bir rot ayarı.

Frenler

Hemen frenlerinin değiştirilmesi gereken bir araba kullanmak istemezsiniz, bu yüzden her zaman nasıl hissettiklerini ve sesini kontrol edin. Pedala bastığınızda “yumuşak” olan frenleri kontrol edin ve dururken gıcırdayan veya gıcırdayan frenleri dinleyin.

Boya İşi

Satın alınmadan önce ele alınması gereken herhangi bir çatlak veya çukur olup olmadığını görmek için bir arabanın boyasını yakından inceleyin.

Lastikler

Otomobilin lastiklerine iyice, uzun süre bakın ve diş testini geçtiklerinden emin olun. Kötü hava koşullarında sizi güvende tutamayan lastiklerle sıkışıp kalmak istemezsiniz.

Şasi

Şasi bozulmuşsa kullanılmış bir araba satın alma zahmetine girmeyin. Şasi hasarı masrafa veya uğraşmaya değmez ve araba bir daha asla eskisi gibi olmayacak.

Egzoz sistemi

Bir araba satın almadan önce egzoz sistemini analiz etmek zor olabilir, ancak arabanın altına bakabilir ve havaya kaldırdıktan sonra kontrol edebilirsiniz. Bu yüzden arabayı bir tamirciye götürmek iyi bir fikirdir; altında ne olduğuna iyi bakabilirsiniz.

Hortumlar ve Kemerler

Kaputun altına baktığınızda, tüm hortumların ve kayışların olması gerektiği gibi görünüp görünmediğini kontrol etmelisiniz. Gevşek hortum veya aşınmış kayış olmadığından emin olun.

Motor Kontrolü Önemlidir!

Motorda bariz bir hasar olmadığından emin olun!

Gövde

Arabanın bagajına bir göz atın ve genel durumunu belirleyin. Altında neye benzediğini görmek için bagaj panelini kaldırmak isteyeceksiniz. Panelin altında yedek lastik varsa, onu da kaldırın, böylece altında herhangi bir pas olup olmadığını görebilirsiniz.

Işıklar, Radyo vb.

Son olarak, ışıklar, radyo ve gösterge paneli gibi arabanın tüm elektrikli bileşenlerini kontrol etmek isteyeceksiniz. Her şeyin çalışır durumda olduğundan emin olun. Bir ışık çıkarsa veya radyo çalışmazsa, satıcının bunu fiyata dahil etmesini sağlamanız gerekir.

2.EL ARABA İLANLARI İÇİN TIKLAYIN!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here