Hyundai Fabrikasında Eylem Yapıldı

1
2356
Hyundai Fabrikasında

Kocaeli’de bulunan Hyundai fabrikasında 2021 yılı için yapılan zam miktarını düşük bulan işçiler eylem başlattı. 2021 itibariyle Alikahya’da bulunan Hyundai fabrikasının eski çalışanlarına %14, işe yeni girmiş olanlara ise %10 zam yapıldı. Yapılan bu zam, çalışanlar tarafından yeterli bulunmayınca, zam miktarlarının tekrar gözden geçirilmesi için işçiler toplandı.

Hyundai Fabrikasında Yapılan Eylem Sonucunda Zam Oranları Gözden Geçirilecek

Gazete Duvar’ın haberine göre; İzmit Alikahya’da bulunan Hyundai fabrikasında toplanan işçiler, servis araçlarına binmedi. Olayın yaşandığı fabrikanın kuruluş tarihinden beri sendikal örgütlenmeye izin verilmeyen işçiler, pandemi dönemini çalışarak geçirmişti. Ancak belirtilen zammı yetersiz bulan işçiler toplandı. Daha sonra yönetimden yapılan açıklama ile zam miktarlarının tekrar hesaplanacağı söylendi. Bu durum eylemi sona erdirdi. Zam ile ilgili detaylar daha sonra açıklanacak.

Hyundai Fabrikasında

 Hyundai Assan Çalışan İlişkiler Birim Sorumlusu Barbaros Yıldırım,

yaşanan sorunun ‘konuşarak halledilebileceğini’ belirtti. Yıldırım, “Sizlerle daha iyi iletişim kurabilmek için çalışan ofisimizi oluşturduk. Çok yorulduğunuzu tahmin edebiliyorum. Ben de dünden beri ayaktayım. Başkanımızın mesajı az önce uygulamamız üzerinden yayınlandı. Biz problemlerimizi çözmek için bir arada konuşmalıyız, diyaloğun yolu bu şekilde protestolar, eylemler değildir. Polislerimize özellikle teşekkür etmek istiyorum. Polisleri buraya aldık çünkü siz dışarı çıktığınız için güvenliğinizden endişe ettik. Başkanımızın mesajı, isteği problemlerin konuşarak çözülmesi yönünde. Bu problemlerin çözülme noktası burası değil. Gece vardiyasından çıktınız hava soğuk. Ayrıca korona virüsü var. Şu anda da oldukça kalabalığız. Servisleri bu tarafa aldık ki buradan binmek kolay olsun. Ücret değerlendirmeleriniz altı ayda bir yapılıyor. Bunun sizler için bir avantajı vardır. Ülkemizdeki piyasa koşulları değişebildiği için altı ayda bir düzenleme yapmaya çalışıyoruz. Yıllık zam alan şirketlerle karıştıran arkadaşlar var biz altı ayda bir zam alıyoruz. Sizi enflasyon rakamlarıyla muhatap etmiyoruz” dedi.

Ne Oldu?

Hyundai çalışanlarına yapılan zam, sektör ortalamasının altında olunca işçiler harekete geçti. İlk olarak 08.00-16.00 vardiyasında çalışan işçiler 1 saat boyunca servislere binmedi. Saat 16.00-24.00 vardiyasındaki işçiler yemeğe gitmedi ve 1 saat servislere binmeyerek protesto gerçekleştirdi. Saat 24.00-08.00 vardiyasından çıkan işçiler de servislere binmeyerek eylemlerini sürdürdü. İşçilerin binmemesi üzerine fabrika yönetimi servisleri boş olarak göndermeye kalktı, işçilerse geçişe izin vermedi. Eylem sırasında fabrikaya çok sayıda polis ve TOMA geldi.

2.El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here