Honda’nın ilk elektrikli aracı 2024 model Prologue modeli olacak. General Motors ve Honda ortaklığı ile araç Honda’nın ilk özel elektrikli SUV’u olacak.

Honda’nın ilk Elektrikli Aracı Prologue

2024 model Honda Prologue firmanın ilk özel elektrikli SUV’u olacak. Honda bunun için General Motors ile ortaklık kurdu. Bu ortaklığın sonucu olarak şasi ve batarya General Motors tarafından üretilecek.

Aslında bakılırsa Honda elektrikli araç piyasasına diğer üreticilerden geç girdi. Buna rağmen 2026 yılına kadar 300.000, 2030 yılına kadar da 500.000 adet bu araçtan satmayı planlıyor.

Honda'nın İlk Elektrikli Aracı

Aracın şu an için resmi olarak güç aktarma sistemi, menzili ve diğer teknik detayları paylaşılmadı.

Ancak dış tasarımında siyah kaplama dikkat çekiyor. Dingil mesafesi de oldukça uzun.

Honda’nın Prologue Modeli Hakkında Diğer Detaylar

Honda tarafından paylaşılan çizimde aracın boyu hakkında net bir şey söylemek mümkün değil. Ancak Honda Prologue’yi orta boy bir SUV olarak tanımlamakta.

Prologue, General Motors’un Meksika’da yer alan Arizpe fabrikasında üretime geçecek. Tasarımı ise Honda’nın Los Angeles tasarım stüdyosunda tasarlanacak.

Prologue General Motors’un BEV3 EV mimarisini baz alacak. Ayrıca GMC Hummer, Chevy Silverado elektrikli pick-up, 2023 model Cadillac Lyriq SUV ve Celestiq Sedan araçlarında yer alacak Ultium batarya yönetim sistemi Prologue modelinde yer alacak.

Honda resmi olarak aracın şarj süresi ve menzili hakkında bilgi vermedi. Ancak General Motors’a göre 10 dakika şarj ile 160 km menzile sahip Silverado Elektrikli pick-up modeline benzer bir performansta olacağı muhtemel.

Sıfır KM Honda Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here