Honda ZR-V 2023 Çıkışını Japonya’da Yaptı

0
1004

Honda ZR-V 2023 modelini Japonya’da tanıttı. Önümüzde ki sene araç Avrupa pazarında da satışa sunulmuş olacak.

Honda ZR-V 2023 Hakkında

Yeni model ZR-V, HR-V ve CR-V ile aynı C segmentinde yer alacak. SUV pazarında rekabet etmesi beklenen ZR-V’nin rakipleri ise Toyota RAV4, Nissan Qashqai ve Kia Sportage olacak.

Modelin duyurusu tamamen elektrikli farklı bir model olan e:Ny1 Prototype gösteriminde duyuruldu. Honda hibrit teknolojisinin emisyon değerlerini azaltmasında bir rolü olduğunu biliyor.

Honda ZR-V 2023

Bu yüzden kullanıcılarının sıfır emisyonlu sürüşe geçmesinde bu modelinin bir rolü olduğuna inandığını söylüyor.

ZR-V’nin Motor Performansı

ZR-V’nin iki farklı opsiyonlu motor seçeneği olacak. Biri 181 beygir gücünde 315 nm tork sunan 2 litrelik dört silindirli benzinli bir motor. Bu da yeni Honda Civic’de görmüş olduğumuz motorun aynısı.

Diğer ise 1.5 litre benzinli dört silindirli motor. Her iki motor da CVT şanzımanlara sahip olacak. Ayrıca araçta Honda’nın e-CVT adını verdiği iki motorlu hibrit sistemi yer alacak.

ZR-V modellerin çoğu büyük ihtimalle önden çekişli olacak. Ancak Honda virajlar daha iyi dönmek ve karlı yollar için her iki güç aktarma organının dört tekerden çekiş versiyonunu da sunacak.

Bunların dışında ayrıca motor hakkında daha detaylı bilgiler paylaşılmadı. Eylül ayında yapılacak lansmanda teknik detaylar belli olacak.

Dış Tasarımı

Dış tasarımı yeni Civic’e daha yakın. Ön ızgara, şık farlar ve kıvrımlı arka ışık dikkat çeken unsurlar olarak göze çarpıyor.

Diğer detaylar arasında ayrıca geniş teker kemerleri, sportif ikiz egzozlar ve arka tavan spoiler göze çarpıyor.

İç Tasarım

Honda iç tasarımında 10.2 inç dijital kadranlı ekran yer alıyor. Konsolda ise 9 inçlik dokunmatik ekran yer alıyor. Ayrıca iç mekanda hava menfezler yatay olarak uzanan tek bir çizgi halinde.

Honda iç mekan hakkında ayrıca şunları ifade etti:

“İç tasarımda çok çeşitli kullanıcı dostu depolama alanları sağladık. Sürücü ve ön taraftaki yolcu için ayrıca kişisel alan sağlamak için ön koltukları ayırdık.”

Honda ZR-V 2023 Modelinin Tahmini Fiyatı

Şu an için Honda tarafından resmi bir fiyat bilgisi yok. Ancak aracın mevcut HR-V ve CR-V boyutunda olduğu göz önüne alındığında başlangıç fiyatı tahmini olarak 30.000 Sterlin civarında olacağı yönünde.

Model ayrıca ön siparişler başlamadan Japon pazarında Eylül ayında satışta olacak. Önümüzdeki sene ise Avrupa pazarı için satışta olacak.

Sıfır KM Honda Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here