Honda yeni EV alt markasını çıkaracak… Ünlü markanın bir dizi elektrikli modeli yolda. Honda, Dongfeng ve GAC ortaklığıyla gelecek yıldan itibaren Çin’de elektrikli model serisini piyasaya sürecek. Bu da bazı modelleri Çin’den ihraç etme arzusu olduğunu gösteriyor. Japon otomobil üreticisi, 2024 yılında piyasaya sürülecek sedan, coupe ve SUV olmak üzere üç modelin farklı bir tasarım diliyle konsept görsellerini ortaya koyuyor. Honda, on yılın ikinci yarısında kendi e-Mimarisini başlatmadan önce, çaba için GM’nin Ultium mimarisini kullanacak. Ayrıca 2024’ten itibaren ABD’de ayrı olarak tasarlanmış Prologue elektrikli SUV’yi sunmayı planlıyor.

Honda Yeni EV Alt Markası ve İsimlendirmesi

Bu hafta Japon otomobil üreticisi, e:N’nin 2022’de ortaya çıkması planlanan gelecek yıl bir EV alt markasını piyasaya sürmeye yönelik cesur bir planın ayrıntılarını açıkladı. Konsept otomobilleri gösteren bir görüntü, üç SUV, bir coupe ve bir sedanı ortaya koyuyor. Ve tümü, otomobilin tüm önü boyunca uzanan ve ön kanatlara inen ince, çizgi şeklinde bir LED far deseni ile etkileyici bir ön fasya tasarımını paylaşıyor. Toplamda, 10 yeni model, önümüzdeki beş yıl içinde bu yalnızca elektrikli ürün serisinin bir parçası olarak piyasaya sürülecek.

Honda Yeni EV Alt Markasını Çıkaracak
Honda Yeni EV Alt Markasını Çıkaracak

Bu alt marka ve araçlarına hemen ulaşılmayacak. Ancak en azından ilk başta, Honda Çin’deki ilk örnekleri piyasaya sürmeyi planlıyor. Honda, bunları Çin’den ihraç etmeyi öngördüğünü söylüyor ancak belirli pazarlardan bahsetmedi. Avrupa kesinlikle olağan pazarlar arasında.

İlk bakışta “e” harfinin elektrikli otomobiller arasında inanılmaz derecede yaygın kullanımının bir birleşimidir. Ancak böyle olsa da, aynı zamanda Hyundai’nin kendi performansı olan N’yi de içeriyor. Ancak marka yeni alt markanın adının biraz açıklanması gerekebilir bunlar yeterli değil.

Otomobil üreticisi, “‘e:N’ adı, Honda’nın bu elektrifikasyon çağında kendi inisiyatifleriyle bir şeyler yapmaya çalışan insanlara enerji verme arzusunu temsil ediyor” diyor. Marka ayrıca, “‘e:’, Honda’nın karbon nötrlüğü için çabaladığını gösteriyor. Bu, Honda’nın elektrifikasyon teknolojilerinin ortak markası olan ‘e:Technology’den geliyor. ‘N’ harfi, bir sonraki için yeni değer yaratmayı temsil eden ‘Yeni/Sonraki’ anlamına geliyor. Yani nesil hareketlilik.” dedi.

Honda Yeni EV Alt Markasını Çıkaracak

Yeni Honda EV’lerini Ne Zaman Görebileceğiz

Fütüristik tarzdaki modellerden üçünün üretim versiyonları ilk olarak 2024’te satışa sunulacak. Ve e:N SUV, e:N GT sedan ve e:N Coupe EV dostu pazarda satışa sunulacak. Konseptlerin görüntüleri, çok düz, dikey kenarlar ve keskin açılara sahip. Bunların yanı sıra, Tesla Cybertruck ve Cadillac Lyriq’in ön kaplamasına şaşırtıcı bir şekilde benzeyen içbükey ön kaplamalara sahiptir. Bu, belki de kelimenin tam anlamıyla alınmak veya kopyalanmak için tasarlanmamıştır.

Honda Yeni EV Alt Markasını Çıkaracak

Yeni alt markanın ilk araçları daha geleneksel olacak. Ayrıca e:NS1 ve e:NP1 gelecek yılın ilkbaharında satışa sunulacak. İlki Dongfeng Honda tarafından üretilecek. İkincisi ise otomobil üreticisinin anakara Çin’deki Çinli otomobil üreticileriyle mevcut iki ortak girişimi olan GAC Honda tarafından yapılacak. Otomobil üreticisi, araçların güç ihtiyaçları için pil üreticisi CATL’ye güvenecek.

Honda Yeni EV Alt Markasını Çıkaracak

Otomobil üreticisi, “e:NS1 ve e:NP1 satışlarıyla zamanlanan satış alanında, Çin’deki yaklaşık 1200 mevcut Honda bayisinde e:N Serisine ayrılmış bir alan oluşturulacak.” “Ayrıca, daha ileride Honda, Çin’in büyük şehirlerinde e:N Serisi modellerin satışında uzmanlaşacak özel e:N bayilikleri başlatmayı planlıyor. Honda’nın Çin’de gerçekleştireceği deneyim odaklı e:N Serisi etkinlikleri dahil olmak üzere e:N Serisinin sunacağı değer.”

Yeni Honda EV’leri Nerelerde Satışa Sunulacak

Bu, Honda’nın EV’ler söz konusu olduğunda bazı pazarları tamamen görmezden geldiği anlamına gelmiyor. Otomobil üreticisi, on yılın ikinci yarısında kendi e:Architecture platformunu piyasaya sürecek. Bundan önce 2024’te bir Honda rozetli ve bir Acura rozetli elektrikli SUV sunmak için GM’nin Ultium platformunu kullanacak. Yani Honda’nın EV’leri kesinlikle yolda. Ancak sadece onları görebileceğiniz veya bu yıl onlara para yatırabileceğiniz çok yakın bir gelecekte değil.

Bu stratejiden, Honda’nın EV’lere çok bölge odaklı bir yaklaşım benimsediği anlaşıyor. Ve çeşitli bölgelerde EV serileri için çok ayrı yollar geliştirdiği açıktır. Otomobil üreticisi ayrıca kısa bir süre önce bir elektrikli modeli geri çekti. Honda, sadece birkaç yıl öncesine kadar bir elektrikli otomobil teklif etti. Daha sonra ünlü otomobil üreticisi EV’lere daha ölçülü, güncel yaklaşacağını açıkladı.

İkinci El Elektrikli Araba İlanları

Hidrojen Yakıt Hücreli Elektrikli Araçlar ve Çalışma Prensibi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here