Honda Jazz modeli, uzun süredir pazarda bulunan ve çok sevilen B segmenti bir araçtır. Klasik model, bu yıl Mugen tarafından yapılan makyajla adeta bambaşka bir araca dönüştü. Hepimizin aşina olduğu klasik model olan Jazz’a göre oldukça sportif bir yapıda karşımıza çıkıyor. Öyle ki neredeyse off-road yarışlarından fırlamış gibi bir his uyandırıyor.

Mugen tarafından tasarlanan bu araç Honda’nın makyajlı araçlar kategorisinde zirvede yer alıyor. Bunun sebebi hiç şüphesiz klasik ve B segmenti bir aracın bu kadar sportif bir görünüm kazanacağının tahmin edilememesidir.

Honda Jazz RS Modeli Harika Bir Tasarımla Geliyor

Honda Cazz

Honda Jazz RS modelinin dış tasarımından bahsetmezsek gerçekten çok şeyi atlamış oluruz. Özellikle arka kısmındaki kırmızı detaylar aracı daha çekici kılıyor. Aracın arka ızgarasının üzerinde bulunan kırmızı şerit ve yine ızgarada bulunan kırmızı detaylar hemen dikkatimizi çekiyor. Bunlara ek olarak yine aynı renge sahip “RS” yazısı aslında bu aracın konseptine göz kırpıyor. Ayrıca yine arka kısımda sportif araçlardan alışık olduğumuz bir difüzör de eklenmiş bulunuyor.

Bu sportif araç adeta rüzgardan etkilenmemesi için bir bütün olarak tasarlanmış. Örneğin, arka ve ön çamurluklar oldukça küçük ve hava kanallarıyla performansa katkı sağlıyor. 17 inçlik süper sportif jantları ise kesinlikle başarılı bir tasarıma sahip.

Ön kısımda ise yine o harika kırmızı hatlar gözümüze çarpıyor. İki farın arasındaki uzun çizgi ve tamponun en altında bulunan çizgi çok büyük bir tasarımsal özelliğe sahip olmasa da araca farklı bir hava katıyor.

Tamamen yeni bir tasarıma sahip olan Honda Jazz RS modeli artık Honda’yı Avrupa’da ve Amerika’da temsil edeceğe benziyor.

Mugen Makyajlı Honda Jazz RS Modeli Fiyatı Ne Olacak?

Honda Cazz RS

Mugen imzalı bir Honda Jazz RS modeline sahip olabilmek için öncelikle biraz paraya kıymanız gerekecek. Tampon ve yan etekler için 1.632 dolar ödemeniz gerekiyor. Eğer isterseniz yalnızca tampon veya yalnızca yan eteklere de sahip olabiliyorsunuz. Ek olarak, sportif bir çift karbon ayna isterseniz, 304 dolar ödemeniz gerekecek. Arka spoiler için 509 dolar ve 17 inç alüminyum alaşımlı jantlar içinde 372 dolar ödüyorsunuz. Ufak bazı detay tasarımlara (paspas, çıkartma, rüzgar siperliği) toplamda 395 dolar ödemeniz gerekiyor.

Tüm bunları eklediğimizde gerçekten ciddi bir rakam bizleri bekliyor. Siz yeni Jazz modelini nasıl buldunuz? 

Sıfır Kilometre Honda Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here