Hangi Arabayı Almalıyım ? 

0
2417
Hangi Arabayı Almalıyım

Hangi Arabayı Almalıyım? Birçoğumuz araba almayı düşündüğünde bu ve buna benzer sorulara cevap bulmaya çalışır. Özellikle araba konusunda bilgisi ve ilgisi zayıf olan bireyler araba alırken kararsızlık yaşayabilir. Bu yazımızda Hangi Arabayı Almalıyım sorunuzu örnekleriyle cevaplandırmaya çalışacağız. 

İhtiyaçlarınızı Tespit Etmelisiniz

Öncelikle ne istediğinizi ve neye ihtiyacınız olduğunu tam olarak bilmeniz gerekir. Arabayı hangi amaçla alacağınız, nasıl kullanacağınız ve neler beklediğiniz araç seçiminde oldukça önemli kriterlerdir. Örneğin geniş ve çocuklu bir aileyseniz kompakt bir araç size uygun değildir. D segmentinde station wagon bir model tercih etmeniz çok daha mantıklı ve faydalı olacaktır. 

Hangi Arabayı Almalıyım

Aracı ne sıklıkla kullanacağınız motor tipi seçiminiz için önemlidir. Sürekli seyahat eden ve kısa sürede çok kilometre yapan biriyseniz dizel bir araba tercih etmeniz sizin için faydalı olacaktır. Ben çok fazla araba kullanmam sadece kafa dağıtmak için arada gezintiye çıkarım diyorsanız benzinli bir araba tercih edebilirsiniz. Bu iki seçenek de eskide kalıyor geleceğe bakalım diyorsanız elektrikli ve hibrit modeller tam size göre. Kullanım sıklığınızı belirledikten sonra kendinize en uygun motor tipini seçebilirsiniz. 

Bir arabadan ne beklediğinizi iyi belirlemelisiniz.Örneğin bazı kullanıcılar için konfor önemliyken bazı kullanıcılar arabanın sadece hızlı olmasıyla ilgilenir. Peki siz bir arabadan ne bekliyorsunuz? Günümüzde tüm araçlar oldukça zengin donanımlarla satışa sunuluyor. Ancak bazı markalar kendilerine has özellikleriyle öne çıkıyor. 

Beklentilerinizi Karşılamalı

Örneğin BMW sportif sürüş dinamiklerine ve yüksek performansa önem veren kullanıcılara hitap ediyor. Mercedes-Benz üst seviyede konforun ve lüksün temsilcisi olarak karşımıza çıkıyor. Bazı markalar ise uygun fiyat politikasıyla ulaşılabilir modeller üretiyor. 

Kısıtlı bütçeniz varsa ve uygun fiyatlı bir araç arıyorsanız Renault ve FIAT modellerini tercih etmelisiniz. Ulaşılabilir fiyatlarıyla öne çıkan bu markalar düşük yakıt tüketimi, ucuz parça fiyatları ve uygun bakım maliyetleriyle uzun yıllar boyunca sizi memnun edecektir. 

Standartları biraz daha yüksek tutup daha konforlu ve güçlü bir araç almak istiyorsanız Volkswagen ve Skoda modelleri sizi oldukça memnun edecektir. Her iki marka da oldukça geniş ve modern iç yaşam alanına sahip modelleriyle üst seviyede konfor sunuyorlar. Verimliliği ve performansı bir arada sunan markalar son derece keyifli ve rahat sürüş deneyimi yaşamanızı sağlayacaktır. 

Premium bir araba almak istiyorsanız seçenekler artıyor. Almanların öncü olduğu bu pazarda Japon üreticiler de oldukça lüks modeller üreterek rekabete dahil oluyor. İşte sizin ne beklediğiniz tam olarak böyle durumlarda öne çıkıyor. Alman üretimi Mercedes-Benz veya Audi mi yoksa Japon üretimi Lexus mu ? Bu sorunun cevabı tamamen sizin istek ve zevklerinize göre değişiyor. 

Sıfır Kilometre Araba Almak – Hangi Arabayı Almalıyım? 

Uygun bir bütçeniz varsa sıfır kilometre modelleri tercih etmelisiniz. Verimli ve yüksek performanslı yeni nesil sıfır kilometre araçlar çoğu ihtiyaçlarınızı karşılayacak standartlara sahiptir. Arıza ve diğer problemlerle uğraşmak istemiyorsanız sıfır kilometre araç alarak rahat edebilirsiniz. 

Sıfır araç alırken dikkat etmeniz gereken önemli bir konu var. Donanım paketi araba fiyatlarını ciddi bir şekilde etkiliyor. 2021 model giriş seviyesi Volkswagen Passat mı yoksa en üst donanım paketine sahip Renault Megane mı tercih edersiniz ? Bu soruya ihtiyaçlarınız doğrultusunda cevap vererek sizin için donanım mı yoksa araç segmenti mi önemli karar vermelisiniz. 

Sıfır kilometre araç alacak kadar bütçem yok diyorsanız mümkün olduğu kadar yeni bir araç almaya çalışmalısınız. Örneğin 2000 model bir Mercedes-Benz almak yerine 2015 model bir Renault sizin için çok daha mantıklı ve uygun olacaktır. 

Sıfır Kilometre Araç İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here