Haas Takımında Ayrılık Rüzgarı

1
1390

Formula 1 tarafından yapılan açıklamada, 34 yaşındaki Fransız pilot Romain Grosjean ve 28 yaşındaki Danimarkalı pilot Kevin Magnussen’in, sezonun bitmesinin ardından Haas takımında devam etmeyecekleri belirtildi. Haas takımının kuruluşundan itibaren o takımda bulunan Grosjean, hangi takıma gidecek merak konusu.

Toplam 10 takımın mücadele ettiği şampiyonada takımlar klasmanında 9. sırada yer alan Haas’ın bu sezon iyi performans sergileyemeyen pilotlarından Grosjean’in 2, Magnussen’in ise 1 puanı bulunuyor.

Geçen hafta Haas, Rich Energy ile olan mevcut anlaşmasının sonlanacağını duyurmuştu. Bu ayrılığa rağmen Haas, aracın genel renk düzenini değiştirmedi ancak Rich Energy logolarını araçtan, pilot ve takım kıyafetlerinden kaldırdı. Haas F1 aracı, Singapur GP’den itibaren siyah – altın renkleriyle yarışmaya devam edecek.

Haas Takımında Yeni Pilotlar Kim Olacak?

Haas Formula 1 takımı önümüzdeki sezon tamamen yeni bir sürücü kadrosuna sahip olacak, Romain Grosjean ve Kevin Magnussen takımdan ayrılacak. Son çıkan dedikodulara göre, Formula 2’de şampiyonluk yolunda olan Mick Schumacher ile takım ilgileniyor.

Mevcut pilotlar Romain Grosjean ve Kevin Magnussen, bu sezonun sonunda takım kadrosundan ayrılacaklarını doğruladılar ve Haas’ın 2021 kadrosunu bu hafta sonu Portekiz Grand Prix’sinden önce duyurmaya hazırlandığı anlaşıldı.

Haas ekibi, Racing Point takımında koltuğunu kaybeden deneyimli pilot Sergio Perez de dahil olmak üzere bir kaç seçenek üzerinde düşünüyor. Aynı zamanda Perez için, Williams takımına geçip George Russell’ın koltuğunu alması da konuşuluyor. Aynı zamanda Formula 2 yarışçılarından Rus pilot Nikita Mazepin de düşünülen isimler arasında.

Yedi kez dünya şampiyonu olan Michael’ın oğlu Schumacher de değerlendirmeye alındı. Haas’ın teknik ortağı Ferrari ile güçlü bağları var ve Schumacher’in İtalyan firmanın küçük sürücü programının bir üyesi olduğunu da söylemeliyiz. Mick Schumacher ile Alfa Romeo’nun son zamanlarda yakın olmasına rağmen,  Antonio Giovinazzi’nin o takımda kalması bekleniyor.

Grosjean, 2016’daki ilk F1 sezonundan bu yana Haas için yarıştı ve 2018 Avusturya Grand Prix’sinde dördüncülük koltuğuna oturdu. Fransız sürücünün gelecekteki F1 seçenekleri sınırlı ve Peugeot’nun yakında çıkacak olan Le Mans Hypercar projesine dahil olmakla “büyük ölçüde ilgilendiğini” söyledi.

İkinci El Araç İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here