Golf R Türkiye’de Satışa Sunuldu

0
1851
Golf R

Golf, Volkswagen markasının en çok tercih edilen modellerinden biridir. Model, ülkemizde 8. nesliyle hali hazırda satılıyor. Golf R, Golf serisinin en hızlı otomobili olarak bilinmekte. Ve şimdi 5. nesliyle Türkiye’de satışta. 2022 Volkswagen Golf R, adeta markanın en iddialı sportif hatchback modeli olabilir.

Golf R Dış Tasarım

Golf R Dış Tasarım

Volkswagen Golf R, normal Golf modellerine benzer bir tasarıma sahip. Araç özellikle performans odaklı olarak tasarlanmış diyebiliriz. Baktığımız zaman daha sportif jantlara ve özel tasarım tamponlara yer verilmiş. Ayrıca karartılan arka ve yan camlardan dolayı araç daha da sportif bir görünüme kavuşmuş. Arkada tarafta kullanılan çift egzoz girişi aracı çok daha şık göstermiş.

Araçta, IQ.LIGHT LED Matrix farlar ve LED gündüz sürüş farları bulunuyor. Ve LED stoplar ve dinamik sinyal lambaları bulunmakta. Aynı zamanda “Dynamic Light Assist” adında dinamik uzun var asistanına sahip. Son olarak yan aynalarda ve kapı kollarında dış ambiyans aydınlatması “Welcome Light” standart olarak sunuluyor.

Standart Golf’e göre daha sportif görünen model karşımıza parlak siyah difüzör çıkıyor. Ve büyük tavan üstü elementler fark yaratıyor.

Golf R İç Tasarım

Golf R İç Tasarım

Golf R’ın içine baktığımız zaman diğer modellerden farklı özellikler bulunuyor. 10.25 inç boyutunda dijital gösterge paneline sahip. Aynı zamanda 10 inçlik dokunmatik ekrana sahip radyo ve navigasyon sistemi de bulunmakta. Bunların yanı sıra far grubu, klima ve radyo ayarlarının tamamen dokunmatik özelliğe sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Golf R’da kumaş koltuk döşemesi, karbon grisi dekoratif kaplamalar dikkat çeken bir hava katıyor. Ayrıca “R” logolu spor ısıtmalı ön koltuklar da bu havaya dahil. İncelemeye devam ettiğimiz zaman fırçalanmış paslanmaz çelik pedallar ve siyah tavan döşemesine sahip olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda 30 farklı renkte ambiyans aydınlatması da çok şık. Son olarak çok fonksiyonlu ve ısıtmalı “R” logolu spor deri direksiyona sahip.

Golf R Teknik Özellikler

Golf R

Şimdi araçta kullanılan motor ünitesine ve özelliklerine bakalım.

2022 Volkswagen Golf R’ın motoru 320 beygir güç ve 420 Nm tork üretiyor. Aynı zamanda Golf R,2.0 litrelik turbo şarjlı dört silindirli bir motora sahip. Önceki nesil Golf R modeline göre 27 beygirlik bir güç artışı bulunan Volkswagen Golf R, 0-100 km/s hızlanmasını sadece 4,7 saniyede gerçekleştirebiliyor. Ayrıca maksimum hız seviyesi ise 250 km/s.

Sürücüler, yeni Golf R’ı satın alırken 6 ileri manuel şanzıman ile 7 ileri otomatik DSG şanzıman arasında bir seçim yapmak zorunda olacaklar.

Golf R’da 4MOTION dört tekerlekten çekiş sistemi bulunuyor. Yani çekiş gücünü arka aksta tekerlekler arasında değişken biçimde dağıtan Tork Yönlendirme sistemi de mevcut. Tork Yönlendirme sistemi, arka aksta bulunarak etki eden bir kavrama mekanizmasını kullanıyor. Yeni arka aks sistemi, gücün yalnızca ön ve arka akslar arasında olmadığını söylüyor. Aynı zamanda iki arka tekerlek arasında değişken olarak dağıtılmasını sağlıyor. Direksiyon açısı, araç hızı, yanal ivmelenme derecesi ve birçok veriyi elektronik olarak yöneten sistem mevcut. Bundan dolayı yüksek viraj hızları ve yol tutuş özelliklerini standart bir şekilde sunuyor.

Drift Modu

Modelde dikkat çeken bir diğer özellik ise Drift Modu. Bu özellik direksiyon başındaki tecrübeyi daha eğlenceli bir hale getirecek. Bu sayede Golf R, dört tekerlekten çekiş özelliğinin yanı sıra Drift Modunu da kullanabilecek. Yani arkadan itişli otomobillerin eğlencesini de sürücüsü ile paylaşacak.

Akrapovic İmzalı Egzoz Sistemi

Yeni Golf R’da, egzoz sistemi dünyaca ünlü Akrapovic markası imzalı. Bu marka üst düzey yarış otomobilleri ve motosikletleri için de egzoz sistemleri üretiyor. Ayrıca özel olarak geliştirilen egzoz sistemi opsiyonel olarak sunulmakta. Sistem, yanmış gazları en kısa zamanda tahliye ediyor.

Fiyatı Açıklandı!

2022 Volkswagen Golf R Türkiye’de 1.451.300 TL olarak satışa çıktı. Aynı zamanda ülkemizde yalnızca tek bir seçenek ile karşımıza çıkıyor. Ayrıca üstüne eklenen opsiyonlar ile fiyatı da artış gösteriyor.

Sıfır km Volkswagen Golf Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here