Goldfinger DB5 : Bir Efsanenin Yapılışı

0
9863
Goldfinger

Aston Martin, İngiliz markasının James Bond ile uzun zamandır devam eden bağlantısını kutlamak için tasarlanan ilk Goldfinger DB5 devam modelini tamamladı.

Goldfinger “dünyanın en ünlü otomobili” olarak tanımlandı.

James Bond tarafından Goldfinger’da ilk kez kullanılan 1964 Silver Birch DB5, karakterin bir uzantısı ve bir markadan çok daha fazlasının sembolü haline geldi. Filmin gösterilmesinden sonraki bir yıl içinde, “dünyanın en ünlü otomobili” olarak tanımlandı.

Bu nedenle, Aston Martin, Ağustos 2018’de Goldfinger otomobilini, tamamen işleyen bir alet takımıyla yeniden yaratmayı amaçladığını açıkladığında, bir karışıklığa neden oldu.

13 Kasım‘da Türkiye’de vizyona girecek yeni James Bond filmi No Time to Die filmi için geliştirilen otomobilden sadece 25 adet üretiliyor.

goldfinger

Bu yıl üretime girdiklerinde her Goldfinger DB5’e nelerin dahil edileceğinin tam listesi etkileyici.

Duman yayıcı, döner plakalar, geri çekilebilir kalkan (kurşun geçirmez olmasa da) ve radar izleyicide arabalarda bulunuyor. Daha da iyisi, arabalar ayrıca yağ tabakası spreyinin ve öne monteli makineli tüfeklerin simüle edilmiş versiyonlarına sahip olacak ve filme uygun olarak hepsi merkezi konsola monte edilen bir panelden kontrol edilecek.

Aston Martin Works Avrupa’nın en eski amaç-odaklı otomobil fabrikası. 125 çalışanı ve aralarında DB5’i oluşturmak için gereken her beceri ve zanaata sahip olan 10 çırak barındırıyor. Bu kişiler panel çalışması, boyama, parça üretimi, iç döşeme – kelimenin tam anlamıyla bütün işleri yapabiliyorlar.

goldfinger

5 vitesli şanzımanı bünyesinde barındıran otomobil 290 beygirlik güç üretiyor. 4 litre hacimli motora sahip olan DB5 Goldfinger Continuation modelinin iç mekanında zamanının dışında hiçbir teknolojiye yer verilmiyor.

Bu arabalardan üç tanesi genel satışa çıkarılmayacak; biri Aston Martin tarafından tutulacak, biri EON için, diğeri de yardım için açık artırmaya ayrılacak. DB5’lerinin hiçbiri yol kullanımı için yasal olmayacak.

DB5’lerin her biri, Goldfinger’da görüldüğü gibi aynı gümüş huş ağacı, siyah deri spesifikasyonu ile oluşturulacak. Sahip olmak isteyenlere aracın 2,75 milyon £ artı vergi gibi bir miktara mal olacağı söyleniyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here