Geleceğin Petrolü Hidrojen için Çalışmalar Hız Kazandı!

0
1957
Geleceğin Petrolü Hidrojen İçin Çalışmalar Hız Kazandı!

Geleceğin petrolü hidrojen ile çalışacak kamyonlar geliyor. İngiltere’de hidrojen üzerine olan çalışmalar hız kazandı. İngiltere’nin Essex bölgesi merkezli bir üretici, yakın zamanda hidrojen ve elektrikle çalışan kamyonların seri üretim sürecine başlayacak. Her geçen gün küresel iklim krizinin etkilerini daha çok görüyoruz. Bu anlamda enerji krizi ile direkt olarak bağlantıda olan otomotiv sektörünün belli çözümler üretmesi gerekiyor. Her ne kadar elektrikli araçlar gelişse de yeterli değil. Artık yeni yakıtlara ihtiyaç var. Bu noktada da ortaya geleceğin petrolü olarak bilinen hidrojen çıkıyor. Hidrojeni enerji olarak kullanmak için yapılan çalışmalara artık hız kazandı. Öyle ki İngiltere’de 2040 yılına kadar motorinle çalışan kamyon kalmaması planlar arasında. Bu nedenle hidrojenin yakıt olarak kullanılması için birçok devlet teşviği sektördekileri bekliyor. Bu anlamda Tevva simli kamyon üreticisi de artık hidrojen yakıt hücresi ile çalışan araçlar tasarlıyor.

Bu Kamyonlar Geleceğin Petrolü Hidrojen ile Çalışacak

Geleceğin Petrolü Hidrojen İçin Çalışmalar Hız Kazandı!

İngiliz üretici hidrojen yakıt hücresi sistemini eklediği elektrikli kamyonlarıyla çevre dostu bir profil kazanıyor. Tam 7,5 ton ağırlığında olan bu kamyon, tek şarjla 500 km yol kat edebiliyor. Böylece 2040 yılına kadar yasaklanacak olan motorinle çalışan kamyonlara da ilk veda eden marka oluyor. Tevva’nın CEO’su Asher Bennett konuya dair açıklama yaptı. Sıfır emisyonlu araçların hayal olmadığını ifade eden Bennett, gezegenle dost olan araçların üretilmesinin gerekli olduğunu söyledi. Bu hidrojenle çalışacak olan kamyonların diğer kamyonlara göre daha çok tercih edildiği takdirde dünyadaki oksijen oranının artacağını söyledi.

Motorinle Çalışan Kamyonların Maliyeti Daha Fazla

Bennett motorinle çalışan kamyonların maliyetine de dikkat çekti. Elektrikle ya da geleceğin petrolü hidrojenle çalışan araçların çok daha ucuza enerji tükettiğini de ifade etti. Ayrıca geceleri kolaylıkla şarj olabilen bu kamyonların alternatif güç kaynakları ile birlikte çalışabildiğini de sözlerine ekledi. Böylece pilin bittiği durumlarda endişeye gerek kalmadığını söyledi.

İkinci El Kamyon Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here