Tamircilerin çok iyi bildiği ve birçok araç sahibinin bilmediği şeylerden birisi ise, arabanızın sizinle konuşmasıdır. Frenleriniz, eğer belirli sesler çıkarıyorsa, size dikkat etmeniz gereken bir sorun söylüyor olabilirler. Frenler, sizi yoldayken güvende tutmanın en kritik kısımlarından biri olduğundan, iyi durumda olduklarından emin olun. Fren sisteminizin tüm bileşenlerini çalışır durumda tutmak için yıllık bir fren muayenesine sokmalısınız. Frenlerinizin size biraz bakıma ihtiyaç duyduklarını söylemek için ses çıkardığı zamanlar vardır. Bu fren seslerinden herhangi birini duyarsanız,  profesyonel bir teknisyenden yardım almalısınız.

Sesler Sorun Belirtisidir

Frene bastığınızda sesler geliyorsa, bir tamirciye gitmeniz gerekmektedir. Gıcırdatma, tıklama ve çığlık gibi sesler, ele alınması gereken bir şey olduğunun göstergesidir. Öyleyse, onları küçümsemeyin ve ciddiye alın.

Çekme

Fren yaparken arabanız bir taraftan ağır bir şekilde çekiliyorsa, bu bir sorun olduğuna dair bir işarettir. Eğer frenler tek taraflı tutmuyorsa, bu büyük bir sorun olabileceği anlamına gelebilir.

Sert Pedal

Arabanızı durdurmak için fren pedalına aşırı güç uygulamanız gerekiyorsa, bu bir şeylerin yolunda gitmediğinin bir işaretidir. Frenlerinizin çalışması için direnç olmamalıdır.

Titreşim

Fren pedalınız titriyor veya titreşiyorsa, bu, bir usta kontrolünden bir yardım almanız gereken bir şeydir.

Arıza Işığı Bir Sorun Belirtisidir

Gösterge panelinde sizi bir şeylerin yanlış olduğu konusunda uyaran herhangi bir ışık varsa, bu, arabanızı içeri almanız gerektiğine dair kesin bir işarettir. Bu ışıklar yalnızca renk için değil; bir şeylerin yanlış olduğu konusunda sizi uyarmaları amaçlanmıştır, bu yüzden görmezden gelmeyin! Gösterge panelinizde bir kontrol motoru ışığı olduğunda, kontrol ettirmeniz çok önemlidir. Bazen görmezden gelmek daha kolaydır, eğer çok uzun süre görmezden gelmeyin. Frenlerin birçok bileşeni var. Çok karmaşık bir sisteme sahiptir. Yol boyunca herhangi bir yerde aşırı aşınma ve yıpranma varsa, bu büyük bir arızaya neden olabilir. Erken yakalanırsa, genellikle hızlı bir çözüme sahiptir. Çok uzun sürmesine izin verirseniz, arabanızda büyük bir sorun oluşabilir.

2.EL ARABA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here