Foxconn bilindiği üzere Apple’ın en büyük tedarikçilerinden biridir. Daha önceleri de bilgisinin paylaşıldığı gibi Foxconn imzalı araçlar tanıtıma çıkıyor. Foxtron markası için tasarlanmakta olan araçlar, Foxconn ve Yulon Motor tarafından yapılmakta. Aracın tasarımını da Pininfarina üstlenmiştir. Sizler için hazırladığımız içeriğin detaylarını birlikte inceleyelim.

Foxconn İki Elektrikli Araç Tanıtımı Gerçekleştirdi

Araçlar SUV formatında ve modern aydınlatma sistemleriyle oldukça dikkat çekiyor. Modelin arka kısmında ise bilgilendirme panelleri mevcut. Arka stop kısmında bulunan panellerle otomobilin kendisi ve çevredeki yayalar üzerinde bir iletişim halinde olması amaçlanıyor. Dijital logoların kullanıldığı otomobilde farklı aydınlatma sistemlerine başvurulmuş olduğu bilinmekte. Aracın tasarımında hedeflenen en önemli nokta ise aracın gelişmiş otomatik pilot düzenine sahip olmasıdır. Araç gösterge panelleriyle yaya için görsel olarak bilgi vermeyi amaçlıyor.

Tamamen elektrikli olacak olan Model B 450 km kadar bir sürüş menziline sahip. Tanıtımı yapılan diğer araç ise Model V isimli pick-up seçeneğiyle karşımıza çıktı. Araç yaklaşık olarak 1 ton yük kaldırabilme potansiyeline sahip. Aynı zamanda 3 ton çekme kapasitesiyle oldukça dikkat çekmekte. 5 kişilik yolcu kapasitesiyle bütünleşen araç hakkında henüz paylaşılan detaylar bunlar.

foxconn

Araçların ABD ve Tayvan merkezli olarak üretileceği bilgisini de sizlerle paylaşalım. Fakat araçların henüz hangi pazarda ve ne kadar fiyata satılacağı noktasında net bir bilgi bulunmamakta. Türkiye’de son zamanlarda çok fazla elektrikli araç var. Ancak Foxconn araçlarının Türkiye’de yer alacağını düşünmemekteyiz. Öyle ki Foxconn, küresel yeni nesil otomotiv üreticisi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğinin önemini belirtiyor. İlk olarak Apple için iPhone telefonlar ürettiğini bildiğimiz Foxconn, şu anda otomobil üretimi noktasında kendini yeni nesil araç üreticilerinden biri olarak tanımlamakta.

Tüketici elektroniği düşünüldüğünde fason tarzda üretim yapan Foxconn’un temel hedefi, elektrikli araçlar ve otobüslerde farklı ülkelerde çeşitli markalara fason üretim yapmak. Şirket müşterilerin istekleri üzerine araç tasarımlarında değişikliğe gidebileceğini de duyurdu. Böylelikle şirketin, kullanıcı odaklı işler yapmayı önemsediğini tekrar hatırlatmış olalım.

Sizler Foxconn araçları hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikir ve önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda yorum kısmında önerilerinizi de belirtebilirsiniz.

İkinci El Otomobil Fiyatları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here