Ford Mach-E elektrikli aracını muhtemel güç kaybı nedeniyle geri çağırıyor. Üretici tarafından muhtemel yazılım sorunu olduğu ifadeleri yer alıyor. Üretici bu sıralar ayrıca pek çok farklı model aracında, farklı sorunlarla yüzleşiyor. Bunun yanı sıra pek çok farklı araç model ve üreticisi araçları ile ilgili sorunlarla yüz yüze.

Ford Mach-E Araçlardaki Sorunun Nedeni

Üretici tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nde yer alan 49.000 adet Mustang Mach-E araçlar geri çağrılıyor. Bu sorunun nedeni olarak Ford tarafından sıkıntı ise araçtaki bir parçanın aşırı ısınması.

Ford

Bu parçanın aşırı ısınmasına bağlı olarak tahrik gücünün düşmesi araçtaki soruna neden oluyor.

Amerika’da yer alan bir üretici bu sorunun nedenini şöyle açıkladı. “Hızlı şarjda ve gaz kelebeğinde yüksek voltajlı pilin kontaktörleri aşırı ısınmaya neden olmuştur.”

Sorundan Etkilenen Model Araçlar

Ford

Ford tarafından 2020 yılı Mayıs ayı sonundan, 2022 Mayıs ayı sonundaki araçların sorundan etkilendiği bilgisi var. Üretici tarafından sorunun çözümü için gereken işlemlerin yapılacağı bilgisi verildi.

Sorunu yaşayan modeller üretici tarafından ayrıca yazılım güncellemesine tabii olacak. Geri çağrılan araçlar bayiler tarafından herhangi bir güncelleme olmadan geri gönderilmeyecek.

Ayrıca bunların yanı sıra üretici tarafından verilen ifadeler şu şekilde:

“Aşırı ısınma, elektrik temas yüzeylerinde deformasyona neden olur. Bu da kontaktörlerin açık ya da kapalı kalması anlamına gelir. Sürüş sırasında aşırı ısınmış bir kontaktör açılır ise tahrik gücü kaybına neden olur. Bu da ayrıca çarpışma riskini arttırır.”

Üretici tarafından sadece bu araç değil diğer farklı araçları içinde bu yıl içinde geri çağırmalar yaşanmıştı.

Aracınızın Sigortasını Yaptırmayı Unutmayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here