Ana Sayfa Genel Ford 3D Yazıcı Atıklarını Geri Dönüştürüyor, Peki Ne İçin?

Ford 3D Yazıcı Atıklarını Geri Dönüştürüyor, Peki Ne İçin?

3078
1

Ford 3D Yazıcı Atıklarını Geri Dönüştürüyor, Peki Ne İçin? Ford, malzeme israfını ortadan kaldırırken daha iyi yakıt hattı kapakları yapmak için SmileDirectClub gibi şirketlerin atık / kullanılmamış 3D baskı tozunu kullanmak için Hewlett Packard (HP) ile işbirliği yapıyor.

Ford 3D Yazıcı Atıklarını Geri Dönüştürüyor

Ford, tüm araçlarında % 100 sürdürülebilir malzemeler kullanmak için yola çıktı ve Dr. Deborah Mielewski bu çabalara öncülük ediyor. Katmanlı üretim, üretim sırasında atıkları en aza indirmenin harika bir yoludur. Ancak Ford’un Sürdürülebilirlik bölümü artık herhangi bir 3D baskılı atığı yakıt kapakları yapmak için geri dönüştürmeyi ve böylece sıfır atık üretim döngüsü oluşturmayı hedefliyor.

Peki Ne İçin ve Nasıl?

3D yazıcılar atıkları en aza indirmede zaten oldukça iyi bir iş çıkarıyor, ancak geride kalan çok az malzeme tipik olarak bir çöp sahasına giriyor. Hewlett Packard (HP), Ford gibi şirketler tarafından kullanılan endüstriyel 3D yazıcıların çoğunu üretiyor. Bu nedenle atık malzemeyi yeniden kullanmanın bir yolunu buldular ve sürdürülebilirlik odaklı bir endüstri için girişimi başlattılar.

Ford 3D Yazıcı Atıklarını Geri Dönüştürüyor; Ford'un sürdürülebilirlik hedefleri
Ford’un sürdürülebilirlik hedefleri

Hedef, atık malzemeyi seri üretilen araçların üretim parçalarında kullanmaksa, hacim ve boyut çok önemlidir. Esasen, Ford yakıt hattı klipslerini yapmak için yeterli miktarda atığa sahiptir. SmileDirectClub tam burada devreye giriyor. SmileDirectClub, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük 3D baskı üretim operasyonunu kullanmaktadır ve 60 HP yazıcıdan oluşan filosu, her gün 40.000’den fazla dental hizalayıcı üretmektedir. Sistemlerinden kaynaklanan fazla toz ve kullanılmış parçalar, Ford’un yeniden kullanım için bağımlı olduğu atık malzemenin büyük bir bölümünü oluşturuyor.

Reçine üreticisi ve uzun süredir HP geri dönüşüm ortağı olan şirketler, SmileDirectClub gibi şirketlerden atık malzemelerin alınmasında ve bunları enjeksiyon kalıplamaya uygun yüksek kaliteli plastik peletlere dönüştürmede kritik bir rol oynuyor. Geri dönüştürülmüş peletler, Ford tedarikçileri ile montajdan önce son bir pit stop yapar, böylece istenen üründen üretilebilirler.

Ürün; Yakıt Hattı Klipsi

Tüm bu çaba ve mühendislik sonucunda mevcut modellerden % 7 daha hafif ve % 10 daha ucuz ve % 100 sürdürülebilir malzemelerden oluşan çok etkileyici bir yakıt hattı klipsi ortaya çıkıyor. Ford, geri dönüştürülmüş yakıt hattı klipsini F-250 kamyonlarına dahil etmeye çoktan başladı. Yakın gelecekte araç tekliflerinde benzer sürdürülebilir ürünler görmek artık çok daha olağandır.

Ford 3D Yazıcı Atıklarını Geri Dönüştürüyor; Ford'un yakıt hattı klipsleri
Ford’un yakıt hattı klipsleri

Çoğu tüketici büyük olasılıkla mütevazı yakıt hattı klipsinin önemini fark etmeyecektir; ancak, bu işbirliği sürdürülebilirlik yolculuğunda önemli bir kazançtır. Diğer şirketlerinde bu teknolojiyi takip etmesi daha sürdürülebilir bir gelecek için önemlidir.

1 YORUM

  1. Gerçekten çevrecilik, sosyal sorumluluk, gibi önemli sosyal alanlarda destek veren her firmanın desteklenmesi gerekiyor. araç alırken alacağınız markanın vizyonunu iyi anlamanız gerekiyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here