Fiat, Ocak-Eylül döneminde 87 bin 266 adet satışla lider.

Tofaş’ın yaptığı açıklamaya göre Fiat markası satışlarını yüzde 182 artırarak 17 bin 290 adet otomobil ve hafif ticari araç satışı gerçekleştirdi. Son ayın satışıyla beraber yılın ilk 9 ayında ulaştığı 87 bin 266 adetlik satışla Fiat’ın pazardaki payı geçen yıla göre 2,5 puan artışla yüzde 17,7 oldu. İtalyan devi bu satış sayılarıyla, uzun süredir oturduğu liderlik koltuğunu bu ay da korumayı başardı.

Egea’nın Etkisi Yadsınamaz

Sadece eylül ayında Fiat Egea Sedan 10 bin 79 adet satarken, dokuz ayda toplamda 56 bin 558 adet Egea satıldı. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Marka Direktörü Altan Aytaç; “Fiat markası olarak otomobil ve hafif ticari araçlar pazarında hem eylül ayında hem de yıl toplamında pazar payımızı artırarak lider olmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Geçen yıldan bu yana devam eden istikrarlı satış performansımız pandemi döneminde daha da arttı. Son 4 ayda Türkiye’de satılan her 5 araçtan birisi Fiat oldu.” ifadelerini kullandı.

Fiat Egea

Eylül ayında otomotiv pazarının %19’unu Fiat’ın tek başına kapsadığını belirten Aytaç, Egea’nın başarısına da dikkat çekti. Aytaç, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Fiat markasının başarısında, 2015 yılının ekim ayında ‘iyi bir otomobil aynı zamanda ulaşılabilir olmalı’ fikriyle satışa sunduğumuz ve tam 5 yıldır Türkiye’nin en çok tercih ettiği model ailesi olan Fiat Egea’nın yüksek performansının etkisi çok büyük. Tofaş’ın ustalık eseri olan Egea, aynı zamanda Tofaş Ar-Ge’nin ürün geliştirme yetkinliğinin de önemli bir yansıması. 2020 yılının 9 ayı itibarıyla kompakt sedan sınıfının ezber bozan modeli olan Egea Sedan modelinden 50 bin adedin üzerinde satıldı. Her biri kendi sınıfının yine en çok tercih edilen otomobilleri olan ve ilginin her geçen gün arttığı Egea Hatchback ile Station Wagon modellerimiz dahil olmak üzere toplam 56 bin 558 adetlik bir satış hacmine ulaştık. Egea model ailemiz, lansmanından bu yana toplam 240 bin adedi aşan bir satış başarısı elde etti. Bu sonuç, Fiat markasında çalışan herkesin Tofaş Ar-Ge’den başlayarak üretim, tedarik zinciri ve bayi teşkilatımıza uzanan çok büyük bir takımın önemli bir başarısıdır.”

Satışların %95’i Tofaş’ın ürettiği yerli modeller oluşturuyor.

Fiat Ailesi

Eylül ayında yapılan satışların %50’sini ülkemizde üretilen modeller oluşturdu. Bu yüksek oranın oluşumunda satışlarının %95’ini yerli otomobillerin oluşturduğu Fiat’ın etkisi büyük. Bu başarıyı getiren tek faktörün Egea olduğunu söylemek yanlış olur. Hafif ticari araç pazarındaki başarıya da dikkat çeken Aytaç bu kanat için; “Fiat Egea’nın otomobil pazarındaki başarısının yanı sıra Fiat Professional modellerinin de markanın performansında çok önemli bir katkısı var. Doblo, Fiorino ve Ducato modellerimizle hafif ticari araç pazarındaki payımızı geçen yıla göre yaklaşık 8 puan artırarak yüzde 28,5 seviyesine yükselttik. Uzun yıllardır kendi sınıflarının lider modelleri olan Fiat Doblo ve Fiorino ile minivan segmentinin de en çok tercih edilen markası olmayı başardık.” ifadelerini kullandı.

Fiat Egea İkinci El Fiyatları

1 YORUM

  1. piyasadaki en uygun fiyatlar olduğu için parçası bol ikinci el de piyasası olan bir araba ülke şartları için iyi bir tercih.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here